banane, trgovina Svet24.si

V Gradcu med bananami strupen pajek, prodajalka ...

dež, naliv, dežnik Svet24.si

Grozijo novi nalivi, konec tedna bo sončen

cg_kontejner_strajna_3 Svet24.si

Se bodo socialni problemi po Halozah reševali s ...

stane granda-pl Reporter.si

Granda: V imenu svobodne LGBT ljubezni je dovoljen...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

somnio, jahta, ladja Odkrito.si

Identiteta potnikov je STROGO VAROVANA SKRIVNOST!

Henrietta Lacks quora com Odkrito.si

Ženska, ki je rešila milijone življenj - pa ...

To je nova miss Universe
| STA

To je nova miss Universe

Zozibini Tunzi, Profimedia

Nova miss Universe prihaja iz Južne Afrike. V finalu v ameriški Atlanti so v nedeljo zvečer po krajevnem času s tem nazivom okronali 26-letno Zozibini Tunzi. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili miss Portorika in miss Mehike, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na spletni strani tekmovanja so navedli, da se Tunzijeva bori proti spolno pogojenemu nasilju in je "ponosna zagovornica naravne lepote", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Odrasla sem v svetu, v katerem ženska, ki je videti kot jaz, z mojo barvo kože in mojo vrsto las, nikoli ni veljala za lepo. Menim, da je napočil čas, da se to konča," je dejala temnopolta Južnoafričanka v sklepnem govoru in požela bučen aplavz, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tunzijeva in njene tekmice so se na tekmovanju med drugim predstavile v večernih oblekah in kopalkah ter odgovarjale na družbena vprašanja.

Tekmovanje za miss Universe poteka vse od leta 1952. Na njemu sodelujejo lepotice iz več deset držav. Lanskoletna zmagovalka je bila Catriona Gray s Filipinov. Slovenija na tekmovanju ni imela svoje predstavnice.