Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Ideja za darilo: džin v božičnem okrasku

10. 12. 2019; 03.00
Avtor: K.M.
Loco Santa Balls

Loco Santa Balls foto: Locoshark.com

Darilo, ki je obnorelo Škote, zdaj na voljo tudi v Sloveniji.

Slovensko podjetje DTM Natura se je po škotskem zgledu lotilo projekta božičnih kroglic z ginom. V osnovi gre za različico kroglic oziroma balončkov za okrasitev božičnih drevesc, katerih posebnost pa je ta, da so polnjene z ginom. Poimenovali so jih Loco Santa Balls, polnijo pa jih s slovenskim ginom Mister Gin.

V ekipi so se za izdelavo božičnih kroglic odločili, ko so naleteli na novico o škotskem startupu - proizvajalcu pijač, ki je lani prodal 30.000 božičnih kroglic v zgolj 82 sekundah. "V čem je trik? Bile so kul, lepega videza, inovativne in - napolnjene z ginom," pravijo v ekipi slovenskega startupa.  Zgodbo škotskega startup podjetja so opazili tudi investitorji, ti so v njihov projekt vložili še dodatnih 350.000 evrov in jim omogočili izdelavo še večjega števila gin kroglic pred božično sezono.  V slovenski ekipi so raziskali trg in ugotovili, da se v teh nekaj letih, odkar so Škoti predstavili svoj produkt - ta se prodaja predvsem v Veliki Britaniji -, nihče ni spomnil in ponudil njihovega inovativnega okraševanja božičnega drevesa s slovenskim pridihom. "Ne samo, da je bilo obstoječe božične gin kroglice praktično nemogoče naročiti iz Velike Britanije v Slovenijo in celotno regijo, pač pa njihova alternativa na našem trgu sploh ni obstajala," so še sporočili iz podjetja DTM Natura. Dodajajo, da je letošnje leto testno za njihovo slovensko različico gin kroglic, v katerem želijo preveriti, ali so trgi, na katerih so trenutno prisotni - Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Poljska - dovolj zainteresirani za takšen izdelek. Za letos imajo tako pripravljenih 10.000 kroglic oz. 1650 končnih škatel.

Loco Santa Balls foto: Locoshark.com

To so o izdelku zapisali na uradni spletni trgovini: "Šest čarobnih rdečih božičnih okraskov v prelepi božični embalaži in z okusno vsebino – napolnjeni so s slovenskim ginom Mister Gin, ki je v letu 2019 prejel zlato medaljo za kakovost! Darilo, ki ga obožujejo ljubitelji gina, humorja in božiča, saj ima ta fantastična ideja za darilo dva načina uporabe."

prejšnji članek
Z Instagrama v vaš dom: pampaška trava
Življenjski slog
Z Instagrama v vaš dom: pampaška trava
naslednji članek
Umrla pevka skupine Roxette
Svet slavnih
Umrla pevka skupine Roxette
#obraziavenija
obraziavenija