magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

hrvaška, maske, dubrovnik,turizem, Svet24.si

Med turisti na Hrvaškem okužb ni, vlada uvaja ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Ideja za darilo: džin v božičnem okrasku
| K.M.

Ideja za darilo: džin v božičnem okrasku

Loco Santa Balls, Locoshark.com

Darilo, ki je obnorelo Škote, zdaj na voljo tudi v Sloveniji.

Slovensko podjetje DTM Natura se je po škotskem zgledu lotilo projekta božičnih kroglic z ginom. V osnovi gre za različico kroglic oziroma balončkov za okrasitev božičnih drevesc, katerih posebnost pa je ta, da so polnjene z ginom. Poimenovali so jih Loco Santa Balls, polnijo pa jih s slovenskim ginom Mister Gin.

V ekipi so se za izdelavo božičnih kroglic odločili, ko so naleteli na novico o škotskem startupu - proizvajalcu pijač, ki je lani prodal 30.000 božičnih kroglic v zgolj 82 sekundah. "V čem je trik? Bile so kul, lepega videza, inovativne in - napolnjene z ginom," pravijo v ekipi slovenskega startupa.  Zgodbo škotskega startup podjetja so opazili tudi investitorji, ti so v njihov projekt vložili še dodatnih 350.000 evrov in jim omogočili izdelavo še večjega števila gin kroglic pred božično sezono.  V slovenski ekipi so raziskali trg in ugotovili, da se v teh nekaj letih, odkar so Škoti predstavili svoj produkt - ta se prodaja predvsem v Veliki Britaniji -, nihče ni spomnil in ponudil njihovega inovativnega okraševanja božičnega drevesa s slovenskim pridihom. "Ne samo, da je bilo obstoječe božične gin kroglice praktično nemogoče naročiti iz Velike Britanije v Slovenijo in celotno regijo, pač pa njihova alternativa na našem trgu sploh ni obstajala," so še sporočili iz podjetja DTM Natura. Dodajajo, da je letošnje leto testno za njihovo slovensko različico gin kroglic, v katerem želijo preveriti, ali so trgi, na katerih so trenutno prisotni - Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Poljska - dovolj zainteresirani za takšen izdelek. Za letos imajo tako pripravljenih 10.000 kroglic oz. 1650 končnih škatel.

Foto: Locoshark.com - Loco Santa Balls

To so o izdelku zapisali na uradni spletni trgovini: "Šest čarobnih rdečih božičnih okraskov v prelepi božični embalaži in z okusno vsebino – napolnjeni so s slovenskim ginom Mister Gin, ki je v letu 2019 prejel zlato medaljo za kakovost! Darilo, ki ga obožujejo ljubitelji gina, humorja in božiča, saj ima ta fantastična ideja za darilo dva načina uporabe."