mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Jedi slovenskih Michelinovih chefov zdaj na dosegu roke

2. 12. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
uros stefelin 1

Uroš Štefelin foto: Revija Zvezde

Ljubitelji kulinarike lahko zdaj v kreacijah Michelinovih kuharskih mojstrov uživate vsak dan.

Vesela novica za vse, ki obožujete vrhunsko kulinariko in uživate v kreacijah slovenskih kuharskih mojstrov. Od zdaj naprej boste lahko v jedeh oziroma izdelkih kuharskih mojstrov z Michelinovo zvezdico – Uroša Štefelina, Gregorja Vračka in Uroša Fakuča uživali vsak dan, saj prihajajo na police Sparovih trgovin. Spar Slovenija je namreč združil moči s tremi vrhunskimi kuharskimi mojstri z Michelinovo zvezdico in znotraj blagovne znamke Spar Premium ustvaril linijo ekskluzivnih izdelkov. Ta sestoji iz 16 izdelkov, ki so nastali pod taktirko treh slovenskih Michelinovih kuharskih mojstrov in v sodelovanju z izbranimi slovenskimi dobavitelji ter proizvajalci, prestali vrsto intenzivnih faz poskušanja in izboljšav, na koncu pa so njihovo kakovost potrdili še strokovnjaki Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Izdelki chefov v Intersparu Citypark foto: Promocijski material

Kreativnih jedi chefa Uroša Fakuča, ki prisega na pašto in premišljeno izveden minimalizem, po novem ne bomo okušali le v restavraciji Dam v Kronberku pri Novi Gorici. Samo za Spar je namreč pripravil dve različici raviolov iz pirinega testa – s staranim sirom Tolmincem in tartufi, koruzne njoke s praženim maslom in žajbljem ter ribjo jušno osnovo, ki je kot nalašč za pripravo okusnih omak, juh ali brodeta v domači kuhinji. Za sladko piko na i pa je ustvaril še okusno torto z lešniki in kapučinom, ki jo bodo po njegovem receptu pripravili slaščičarski mojstri v Pekarni Spar.

Chef leta 2021 Gregor Vračko, ki je svojo kulinarično pot začel v vaški gostilni staršev ter nadaljeval v vrhunskih restavracijah po Evropi in Združenih državah Amerike, je ekskluzivno linijo SPAR Premium obogatil s piščančjo jušno osnovo ter tremi ročno izdelanimi namazi iz slovenskih sestavin – pašteto iz avtohtonih krškopoljskih prašičev s pečenimi šampinjoni, namaz iz laškega fižola z dodatkom sušenega paradižnika in namaz iz bučne prge. Prav iz slednje pa je razvil tudi edinstven, ročno pripravljen kruh z drožmi. »Bučna prga je pogača, ki nastane pri procesu stiskanja bučnega olja in daje kruhu značilno aromo po bučnih semenih,« je ob tem pojasnil chef Vračko. Kruh, ki ga sicer izdelujejo v Pekarni Spar, ima dokazano izjemno prehransko ugodnost, saj se ponaša z visoko vsebnostjo beljakovin in virom vlaknin.

Chef Uroš Štefelin pa je pri razvoju izdelkov temeljil na svojih gorenjskih koreninah. To ekskluzivno linijo izdelkov SPAR Premium je oplemenitil z domačimi skutnimi štruklji edinstvenih okusov – lešnikovi s suhimi hruškami, s pehtranom in suhimi hruškami ali pa s suhimi slivami. Linijo SPAR Premium izdelkov je popestril še z telečjo jušno osnovo in že skoraj pozabljenimi kruhovimi ter sirovimi kipniki in s svojimi recepti poskrbel za ravnovesje med pristnostjo tradicionalne ter eleganco visoke kuhinje.

prejšnji članek
Horoskop: Ne skrivajte se za drugimi
Horoskop
Horoskop: Ne skrivajte se za drugimi
naslednji članek
Nicolas Cage tokrat v vlogi Drakule
Kultura
Nicolas Cage tokrat v vlogi Drakule