atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zvezdniška kulinarika v prestolnici

29. 11. 2022; 07.00
Avtor: K.M.
Zvezdniška kulinarika v prestolnici

V hiški restavracije Atelje bosta za vas kuhala tudi Jorg Zupan in Kaja Balentič (mASTERcHEF) foto: Marko Vavpotič/M24

V mesecu decembru boste v Ljubljani lahko na svoj račun prišli vsi ljubitelji kulinarike. Kuhali bodo tako Ana Roš, Tomaž Kavčič, Luka Grič in drugi. Preverite!

V čarobni Ljubljani se bosta odvila kar dva kulinarično navdahnjena dogodka, Mastercard praznična vasica in Mastercard Pop-up restavracija. Med 25. novembrom in 17. decembrom bo na Trgu francoske revolucije vsak dan med 14. in 22. uro obiskovalce navduševala Mastercard praznična vasica, decembrsko vzdušje pa bo obogatila Miza za vsakogar, ki bo poudarjala družbeno vključevanje vseh skupin. Za posebno omizje bo lahko sedel vsak, namenjena pa bo predvsem tistim, ki se v življenju srečujejo s številnimi ovirami ali izzivi.

Zvezdniška kulinarika

Vse do 17. decembra bodo ljubitelji vsega dobrega prišli na svoj račun na Trgu francoske revolucije v Ljubljani (pred Križankami), kjer bodo v Mastercard praznični vasici za okusen uvod v praznične dni poskrbele ekipe restavracij Atelje, Grič, Nonbiri Sushi in Hiša Polonka z mojstrsko pripravljenimi jedmi, postreženih v pouličnih različicah. Na trgu bodo obiskovalci lahko posedeli v ogrevani loži Merit Lounge, nazdravili z odlično ponudbo pijač in morda izbrali kakšno mehurčkasto darilo za svoje bližnje. Organizacijo praznične vasice letos podpirata tudi Mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana.

Valter Kramar, Hiša Polonka foto: Marko Vavpotič/M24

Sladko presenečenje

V ljubljanskem Antiq Palace Hotelu med 5. in 17. decembrom svoja vrata odprla že druga edicija Mastercard Pop-up Restavracije, ki bo pod eno streho združila prejemnike Michelinovih priznanj. Obiskovalce tako čakajo kulinarično obogateni dnevi z najboljšimi domačimi kuharskimi mojstri in raznolikim spremljevalnim programom. 

Kar sedemkrat bo v čudovitem ambientu ljubljanskega Antiq Palace Hotela z ekipo Hiše Franko, edine prejemnice dveh Michelinovih zvezdic pri nas, za nepozaben obed poskrbela chefinja Ana Roš, ki se je tudi letos kot edina ženska predstavnica uvrstila na seznam 10 najboljših kuharskih mojstrov na svetu.

Odprtja praznične vasice in mize za vsakogar sta se udeležila tudi Alen Kobilica in Maja Prašnikar. foto: Marko Vavpotič/M24

Zvezdice na kupu

Za preostale, prav tako nepozabne obede v Antiq Palace Hotelu, bodo v začetku decembra, poleg Ane Roš (Hiša Franko), poskrbeli še vrhunski kuharski mojstri Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), Jorg Zupan (Atelje), Luka Košir (Grič), Jakob Pintar (TaBar) ter David Žefran (Restavracija Milka), ki bodo nekatere večerje pripravljali tudi v tandemih. Niz izjemnih večerij se bo v Antiq Palace Hotelu zvrstil med 5. in 17. decembrom, vsakič ob 19. uri, rezervacija mest pa bo od 25. novembra naprej mogoča na spletni strani priceless- popup.si.

prejšnji članek
Nekdanja slovenska miss bo prvič postala mamica
Svet slavnih
Nekdanja slovenska miss bo prvič postala mamica
naslednji članek
Sin Nuše Derende je postal radijski voditelj
Svet slavnih
Sin Nuše Derende je postal radijski voditelj