stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Simona Weiss: Usedel se je poleg nje in je 32 let ni zapustil

13. 12. 2016; 08.04
Avtor: A. Z./Zvezde
Simona Weiss

Film predstavlja življenjsko zgodbo dame, ki je že v šoli popisala ves zvezek s svojimi verzi.

Film, ki ga bo 16. decembra predvajala TVS, sta si na premieri ogledala tudi Simonina sinova. Seveda se ju je zgodba dotaknila.

Pred samo pol leta je režiser Dušan Moravec prišel do urednika razvedrilnega programa TVS Maria Galuniča in mu predlagal, da bi posnel dokumentarni film o Simoni Weiss, ki je prezgodaj končala svojo življenjsko pot. Mario je takoj privolil in nekdanji član skupine Kuzle – torej pravi avtohtoni punker – je začel pripravljati film o pevki, ki je še srečal ni nikoli v življenju!

Ob pomoči scenaristke Sonje Javornik in moža pokojne pevke Gorana Šarca je ustvaril film, ki predstavlja življenjsko zgodbo dame, ki je že v šoli popisala ves zvezek s svojimi verzi. Ambicija, da bi iz male vasi pri Mariboru šla v svet, jo je gnala, da se je prijavila na tekmovanje za miss Slovenije, kjer se je Goran usedel za mizo poleg nje in je praktično ni zapustil 32 let. Elza Budau, Manca Košir, Al Bano, Goran Karan, Tereza Kesovija, Vesna Milek, Tanja Žagar in mnogi drugi so se v filmu spominjali Simoninega dela, pa tudi raznih zabavnih dogodkov, zaradi katerih se je v dvorani Kinodvora, kjer je bila premiera filma, ki bo 16. decembra na sporedu 1. programa TVS, slišal glasen smeh, seveda pa so šušteli tudi robčki, ko so prišli na vrsto bolj ganljivi trenutki.

»Jaz se postavim kar v vrsto,« je scenaristki filma dejala Elza Budau, ki je pohvalila ne samo direktorja fotografije Andreja Lupinca, pač pa tudi skrbno pripravljeno zgodbo, ki predstavlja Simonino pevsko kariero, ki je pustila izjemno sled in poskrbela za kup novih mejnikov, njeno ljubezensko zgodbo z Goranom Šarcem, njeno izjemno predanost družini, pa tudi dobrodelno delo in akademsko kariero.
Film sta si ogledala tudi Simonina sinova. Seveda se ju je zgodba dotaknila, za mlajšega Reneja pa je bil film še toliko bolj zanimiv, ker sam Simone nikoli ni gledal na odru, saj se je kmalu po njegovem rojstvu poslovila od medijskega sveta in se posvetila študiju psihologije. A zanimivo je, da je prav on očitno podedoval nadarjenost za glasbo. Slišali smo namreč, da igra kitaro in poje, vendar pa ga zanima veliko trša glasba od tiste, ki jo je izvajala njegova mama.

prejšnji članek
Helena Blagne končno mirno spi
Svet slavnih
Helena Blagne končno mirno spi
naslednji članek
Za mladosten videz jih obvezno uvrstite na svoj jedilnik
Moda&Lepota
Za mladosten videz jih obvezno uvrstite na svoj jedilnik