stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Sara iz Reke ljubezni prejela prestižno filmsko nagrado

23. 9. 2019; 06.00
Avtor: K.M.
sara2

Liza v vlogi Sare. foto: Ksaver Šinkar

V nedeljo, 22. septembra, so bile v glavni dvorani Avditorija Portorož podeljene nagrade 22. Festivala slovenskega filma. Med nagrajenkami pa tudi Liza Marija Grašič, ki jo je javnost spoznala v vlogi Sare v seriji Reka ljubezni.

Liza Marija Grašič, ki ustvarja pod imenom Liza Marijina, je v nedeljo prejela prestižno slovensko filmsko nagrado, natančneje vesno za najboljšo glavno žensko vlogo, za lik Neže v filmu Polsestra. 

"V lik uporniške Neže je Liza Marijina vnesla slojevitost in globino, ki subtilno namigujeta na skrita in potisnjena čustva, ki se skrivajo za navidezno grobostjo, nesramnostjo in samoironijo. Z natančnimi in dobro umerjenimi sredstvi ji uspe postopno razkrivanje emotivnega odpiranja svoje junakinje," je utemeljitev strokovne žirije, ki so jo letos sestavljali Živa Selan, dramska igralka, Boban Jevtić, scenarist in nekdanji direktor Filmskega centra Srbije in Rok Biček, režiser in producent. 

Urša se zdaj preizkuša tudi kot igralka – z Lizo Marijo Grašič igrata v filmu Polsestra Damjana Kozoleta. foto: Urša Premik

prejšnji članek
Meghan in Harry pristala v Afriki
Svet slavnih
Meghan in Harry pristala v Afriki
naslednji članek
Bruce Springsteen pri sedemdestih privablja poglede
Svet slavnih
Bruce Springsteen pri sedemdestih privablja poglede
#obraziavenija
obraziavenija