pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

One bodo vodile letošnje oskarje

16. 2. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
Oskarji

Oskarji foto: Arhiv

Letošnjo 94. podelitev oskarjev bodo vodile tri voditeljice, ki bodo morale poskrbeti tudi za večjo gledanost prireditve, ki vsako leto izgublja na svoji veljavi.

Letošnjo 94. podelitev oskarjev bodo vodile tri voditeljice: komičarki Amy Schumer in Wanda Sykes ter igralka Regina Hall. Po pisanju revije Variety je bilo v igri več scenarijev, naposled pa so se odločili za trio voditeljic, kar se bo zgodilo prvič v zgodovini prireditve. Letošnja podelitev oskarjev bo 27. marca potekala na tradicionalni lokaciji - gledališču Dolby v Hollywoodu. 

Scenarij za slovesnost filmske akademije, ki ga podpisuje producent prireditve Will Packer, sicer režiser, ki je med drugim režiral film Girls Trip, predvideva tridelno strukturo, znotraj katere bi vsaki voditeljici pripadla po ena ura šova. Packer naj bi se sicer po pisanju Variety sestal z vrsto ustvarjalcev, med drugim z zvezdnikom serije Mad Men Jonom Hammom, ki pa naj bi sodelovanje prekinil.

Packer je bil zadolžen, da poveča gledanost prireditve, ki se zadnja leta soočala s poraznim ogledom. Leta 2020 si je oskarje ogledalo manj kot 24 milijonov gledalcev v ZDA, kar je bila najnižja gledanost te podelitve do lani, ko si jo je ogledalo le še 10,4 milijona ljudi.

Pri ABC, ki vsako leto prenaša slovesnost, tokratne odločitve še niso želeli komentirati. Pri Variety menijo, da je to zato, ker so bile voditeljice uradno predstavljene šele v današnji oddaji Dobro jutro, Amerika. Na odločitev pa se je v nedeljo odzvala Amy Schumer, ki je na Instagramu objavila svoje reference iz dolgoletne kariere in napovedala nastop z besedami "Big fun news comin" (Obeta se zabavna novica).


prejšnji članek
Horoskop: Kreativni boste in čutili moč instinkta
Horoskop
Horoskop: Kreativni boste in čutili moč instinkta
naslednji članek
Takšna je danes igralka iz filma 'Moja punca'
Svet slavnih
Takšna je danes igralka iz filma 'Moja punca'