zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Rami Malek bo upodobil še enega zvezdnika

23. 1. 2023; 12.00
Avtor: STA / V.M.
rami malek

Rami Malek foto: Profimedia

Igralec Rami Malek, znan po ubodobitvi Freddieja Mercuryja, se tokrat dogovarja za glavno vlogo v seriji o življenju enega najvidnejših zvezdnikov nemega filma.

Rami Malek se tokrat z družbo Warner Bros. Television dogovarja za glavno vlogo v seriji o življenju igralca Busterja Keatona, ki velja za enega najvidnejših zvezdnikov nemega filma. Režiser in producent serije je Matt Reeves, ki se je podpisal pod lanskega Batmana.

Buster Keaton, ki je živel med letoma 1895 in 1966, velja - poleg Charlieja Chaplina - za enega najvidnejših zvezd nemega filma. Že kot otrok je nastopal s svojimi starši, ki so bili potujoči igralci, dokler se ni v 20. letih minulega stoletja začel ukvarjati s filmom. V svoji karieri je sodeloval z uspešnimi ustvarjalci in direktorji, kot so Douglas Fairbanks, Joseph M. Schenck in Edward F. Cline. Znan je predvsem po izvajanju pretiranih kaskaderskih vložkov in mojstrstvu v t. i. fizični komediji, ki jo je obvladal z mrtvo obrazno mimiko.

Buster Keaton foto: PROFIMEDIA

Po podatkih spletnega portala Variety je kasneje s Schenckom ustanovil produkcijsko hišo Buster Keaton Productions, kjer se je preizkusil v režiji. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so Sherlock Holmes ml., Steamboat Bill ml. in Naše gostoljubje. Sodeloval je tudi s podjetjema Metro Goldwyn Mayer in Columbia Pictures ter različnimi neodvisnimi producenti.



Igralec Rami Malek, s katerim se Warner Bros. Television dogovarja za upodobitev Keatona, je najbolj znan po vlogi Elliota Aldersona v ameriški seriji Mr. Robot, v kateri se je izkazal, še preden je dobil vlogo Freddieja Mercuryja v biografskem filmu Bryana Singerja Bohemian Rhapsody iz leta 2018. Film mu je prinesel več nagrad za najboljšega igralca, vključno z oskarjem.

Režiserju filma Batman Mattu Reevsu se bosta v produkcijski ekipi pridružila še Malek in scenarist David Weddle, Ted Cohen pa se dogovarja za vlogo izvršnega producenta in scenarista.

Kot izvorno gradivo za serijo bi lahko služila biografija Jamesa Curtisa iz leta 2022 Buster Keaton: A Filmmaker's Life, za katero se studio pogaja o pravicah, so še zapisali pri spletni reviji Variety.

Rami Malek foto: profimedia

prejšnji članek
Tedenski horoskop: kdaj je človek srečen, zadovoljen, izpolnjen?
Horoskop
Tedenski horoskop: kdaj je človek srečen, zadovoljen, izpolnjen?
naslednji članek
Kdo je najstnik, ki je blestel na Avsenikovem tekmovanju?
Svet slavnih
Kdo je najstnik, ki je blestel na Avsenikovem tekmovanju?
#obraziavenija
obraziavenija