Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Znani obrazi šokirani po ogledu novega slovenskega filma?

6. 2. 2023; 08.00
Avtor: K.M.
nekaj sladkega lezeca

Ekipa filma Nekaj sladkega. foto: Marko Delbello Ocepek

Včeraj je v Ljubljani potekala svečana premiera slovenskega filma Nekaj sladkega. Režiser Tin Vodopivec pa pravi, da so bili gledalci po ogledu šokirani. Zakaj?

"Film je mešanica celotne nekdanje Jugoslavije, igralci prihajajo iz različnih držav. Slovenski film za balkanski trg," je o filmu povedal njegov režiser Tin Vodopivec in v šali dodal: "Lasje so mal posiveli, brada je mal posivela, ene 10 kilogramov gor, pa dol, sicer pa ene 4 leta življenja vse skupaj." Celotno snemanje in produkcija sta namreč trajala kar nekaj časa, kar niti ni presenetljivo, saj kakovost velikokrat zahteva čas, predvsem če se zavedamo, da so ob tem zelo omejena tudi finančna sredstva. 

Nekateri so film videli prvič

Urška Majdič, ki je v filmu sicer skrbela za glasbo, skupaj s Tinom pa se podpisuje tudi pod scenarij in produkcijo, je ob tem poudarila, da so nekateri igralci film videli prvič in bili ob tem presenečeni nad videnim. Saj niso pričakovali, da bodo nekatere stvari izpadle tako, kot so. Tin je tu še dodal, da so bili nad videnim po premieri presenečeni tudi številni znani obrazi, ki so si v kinodvorani skupaj z ustvarjalci ogledali nov slovenski film. "Ljudje so presenečeni, da je dober, ker so prišli s figo v žepu - gremo pač gledati nek slovenski film. Na koncu pa so bili prav šokirani obrazi in odzivom, da je res dobro."

Na medijski premieri pa smo poleg ustvarjalcev in filmske ekipe ujeli številne znane obraze. Med njimi so bili Nives Orešnik, Andrei Lenar, Lena Hribar, Jasna Kuljaj, voditelj na Veseljaku Lovro Prešiček, Maja Založnik, Jure Longyka, Nina Grilc, Lucija Ćirović, Danica Lovenjak in drugi. Utrinke s premiere najdete pod prispevkom. 

Scenarista in producenta, Tin Vodopivec in Urška Majdič foto: Sašo Radej

Jelena Jovanova in Saško Kocev foto: M24

Igralska zasedba filma Nekaj sladkega foto: Sašo Radej

Zavidljiva igralska zasedba

Film Nekaj sladkega na zabaven način zagrize v aktualno temo pretvarjanja v svetu marketinga. Organizatorki Kaji kariera visi na nitki, ko njen gost, svetovno znan marketinški guru Ace Majstorovski, zamudi letalo na konferenco. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike. "Govori o pristnosti, o tem, da je treba uživati v lepoti trenutka. Spremljamo glavno junakinjo, ki spoznava, da je treba kakšne stvari spustiti z nadzora," pa rdečo nit zgodbe na kratko povzame Majdičeva. 

V glavnih vlogah zaigrata dva od trenutno izjemno vročih igralcev z Balkana, večkrat nagrajeni igralec Saško Kocev (film Sticker v selekciji najbolj prestižnega festivala Sundance) in Jelena Jovanova, ki je zaigrala tudi v filmu Angeline Jolie V deželi krvi in medu (In The Land of Blood & Honey). Ne moremo pa niti mimo številnih drugih obrazov, kot so: Ula Furlan, Tina Gorenjak, Nik Škrlec, Luka Korenčič, Oriana Girotto, Zinaida Dedakin, Nikola Silić, Aleksandar Mikić, Pedja Bajović, Ana Ribič, Ranko Babić, Sašo Đukić, Urška Majdič, Tin Vodopivec, skupina Joker Out, Karim Merdjadi, Boris Kobal, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Aleš Novak, Alen Podlesnik, Jure Rajšp, Vid Sodnik in še bi lahko naštevali. 

Tina Gorenjak in Ranko Babić

Tina Gorenjak in Ranko Babić foto: Sašo Radej

Urška Majdič je v filmu poskrbela tudi za glasbo

Urška Majdič je v filmu poskrbela tudi za glasbo foto: Sašo Radej

Ranko Babić s partnerko Natašo

Ranko Babić s partnerko Natašo foto: Sašo Radej

Nika Škrleca je podprla tudi žena Lena Hribar Škrlec

Nika Škrleca je podprla tudi žena Lena Hribar Škrlec foto: M24

Film sta si ogledala tudi Nives Orešnik in Andrei Lenart

Film sta si ogledala tudi Nives Orešnik in Andrei Lenart foto: Sašo Radej

Ula Furlan in Ana Ribič

Ula Furlan in Ana Ribič foto: M24

prejšnji članek
Rockerji stresli Ptuj
Svet slavnih
Rockerji stresli Ptuj
naslednji članek
Tekmovalka šova Znan obraz najbolj kul slovenska učiteljica
Svet slavnih
Tekmovalka šova Znan obraz najbolj kul slovenska učiteljica