pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Deček, ki je postal eden najslavnejših zemljanov

2. 3. 2024; 08.00
Avtor: T.L. / revija Lady
robbie-williams

Robbie Williams foto: PROFIMEDIA

Robbie Williams se lahko pohvali s tem, da je večina njegovih albumov zasedla vrhove lestvic najbolje prodajanih albumov v Veliki Britaniji, pa tudi s tem, da ga javnost pogosto imenuje enfant terrible glasbene scene. Iskren, drugačen, neposreden, pravzaprav povsem svoj in človek, ki je podrl rekord legendarnega Elvisa Presleyja.

Njegovih štirinajst samostojnih albumov je namreč doseglo prvo mesto britanske lestvice, kralj rock 'n' rolla jih ima trinajst. Nekdo bi, ker je presegel kralja rocka, odprl penino, organiziral zabavo, o kateri se bo v Londonu še dolgo govorilo, a Robbie ni (več) tak tip. Predvsem zato, ker ima po lastnem priznanju kot zdravljen odvisnik od »skoraj vsega, od česar se lahko razvije odvisnost«, dovolj alkohola. Naziv 'porednega in neukrotljivega' je dobil že zelo zgodaj v življenju, zato marsikoga ni presenetilo, ko so ga v Netflixovi seriji pred koncertom vprašali, ali je pripravljen, in je iskreno odgovoril: »Nisem. Res bi se rad drugače preživljal, delal kaj drugega.« Pevec in tekstopisec, ki je do zdaj prodal več kot 75 milijonov plošč, lani junija pa je dvakrat zapored razprodal tudi puljsko Areno, ima danes drugačne prioritete. Na prvem mestu je osebna sreča in družinsko življenje z ženo, 44-letno ameriško igralko Aydo Field in njunimi štirimi otroki: dvanajstletno Theodoro, desetletnim Charltonom, šestletno Colette in štiriletnim Beau. A da bi dosegel tako želeni notranji mir in občutek, da je v njegovem življenju vse v redu, se je moral spoprijeti s preteklostjo. 

Robbie Williams foto: Profimedia

Šola, mama in Take That


Rodil se je 13. februarja 1974 v Stoke-on-Trentu. Zgodba o tem, kako je postal član skupine Take That, se začne, ko je njegova mama Janet Farrell, ki je po ločitvi od njegovega očeta, ne preveč uspešnega komika Petra Williamsa, prevzela vodenje družinske pivnice Red Lion, zagledala oglas v časopisu za avdicijo za fantovsko skupino.Obvestilo, da je opravil avdicijo in se pridružil skupini, je prejel kmalu po tem, ko so ga izključili iz rimskokatoliške srednje šole St. Margaret Ward v Tunstallu v Staffordshiru nedaleč od njegovega rojstnega mesta. Menedžer in ustanovitelj skupine je bil Nigel Martin-Smith, ki se je odločil, da se bo Robbie pridružil glasbenikom Garyju Barlowu, Marku Ownu, Jasonu Orangeu in Howardu Donaldu. »Tistega dne sem izvedel, da sem v šoli padel na zaključnem izpitu, zato sem se bal to priznati mami. Pričakoval sem, da bo besna, zato sem se s prijateljem iz obupa napil, a ko sem prišel domov, je veselo plesala, ker je bila obveščena, da sem bil sprejet v Take That. Niti vprašala me ni o šoli,« se spominja Robbie.A začetek ni bil obetaven, saj so fantje leto 1990 preživeli v majhnih podeželskih dvoranah. Vendar se je glas o njih začel širiti, tako da so čez nekaj časa le dobili založniško pogodbo. Sprva se je vse vrtelo okoli Garyja Barlowa, vendar je Robbie hitro začel navduševati s svojim glasom. Izstopal je tudi po svoji karizmi in dekleta so ga oboževala, še zlasti po tem, ko so fantje postali popularni in odšli na turnejo. Ves čas je veliko pil in užival mamila, zato se je dogajalo, da se je na odru pojavil skoraj nezavesten.Ker je Robbie imel in še vedno ima 'tisto nekaj' in je izžareval energijo, ki jo na britanski glasbeni sceni premore le malokdo, tu pa je tudi impresiven vokal, se je skupina sprijaznila z njegovim vse pogostejšim izpuščanjem vaj in ignoriranjem opozoril menedžerja Martina-Smitha. 

Vse njegove ženske
»Po vsakem koncertu nas je pričakalo ogromno deklet, ki so želela biti z nami. Seveda jih nismo zavrnili, za božjo voljo, bili smo otroci in naši hormoni so divjali,« je nekoč povedal Robbie. To je vodilo v vse več nesoglasij in prepirov. Ker se je zgodilo, da nihče drug ni sprejel njegovih predlogov, da bi spremenili zvok skupine in uvedli nekaj hip hopa in rapa, so ga maja leta 1995 vrgli iz skupine. Ironično je Take That razpadel leto po njegovem odhodu.Marsikdo bi rekel, da bi o ženskah v njegovem burnem ljubezenskem življenju lahko posneli posebno dokumentarno serijo. Hodil je z manekenko in voditeljico Rachel Hunter, pevko Nicole Appleton, sledile pa so mu govorice, da je spal s štirimi od petih članic skupine Spice Girls. Igralka Jacqueline Hamilton-Smith, hči lorda Colwyna, je pustila globoke sledi v njegovem življenju. Še vedno je pil, se drogiral in vse dneve ponočeval, shujšal, se zredil, po lastnem priznanju je bil videti kot mrtev, zato ga je dekle skušalo motivirati za rehabilitacijo, a ji ni uspelo. Ko je ugotovila, da ni pripravljen niti na normalno življenje, ga je zapustila. Na rehabilitacijo je šel šele, ko ga je k temu nagovoril Elton John. Legendarni kantavtor je tudi sam šel skozi pekel zasvojenosti, iz prve roke je vedel, kaj se zgodi mlademu pop pevcu. 

Robbie Williams in njegova soproga Ayda foto: Profimedia

Rehabilitacije
Leta 1997 se je prijavil na prvo od številnih rehabilitacij. Ko je prišel ven, se je počutil kot povsem nov človek. Posnel je album Life Thru a Lens, izdal singel Angels, ki je bil prodan v treh milijonih izvodov in je še danes ena njegovih največjih uspešnic. Pa se je, potem ko se je preselil v Los Angeles, vrnil k starim navadam, alkoholu in mamilom. Ob tem se je spopadal s tesnobnostjo in depresijo, bolehal je za anoreksijo, razvil je tudi telesno dismorfično motnjo, v razsulu pa je bilo tudi njegovo zasebno življenje. Na srečo so ga prijatelji leta 2006 seznanili s pet let mlajšo igralko turških korenin Aydo Field, ki je bila prva ženska, ki ga je uspela spraviti v red. Poročena sta od leta 2010 in Robbie na svojih koncertih rad poudari, »kako srečen je v zakonu in kako zelo mu je ona spremenila življenje«. Lani je britanskim medijem izdal skrivnost iz njune spalnice, ki mu ni ravno naklonjena. »Vsi vedo, da v zakonu ni seksa. Tako pač je. Nekaj ​​časa sem jemal injekcije testosterona, a ker sem nagnjen k odvisnosti in depresiji, sem nehal. Imel sem velika oglata ramena in videti sem bil kot hotelski vratar. Medtem ko sem uporabljal testosteron, je bil najin seks neverjeten. Enostavno sva bili nenasitna. In to dokazuje, kako zelo sva zaljubljena, saj nisva mogla umakniti rok drug z drugega. Moram priznati, da včasih pogrešam to zabavno obdobje,« je povedal slavni pevec in dodal, da danes raje gleda televizijo in jé mandarine, kot pa razmišlja o intimnih odnosih z ženo.

robbie williams foto: Profimedia

prejšnji članek
Botri: Igralka Petra Kraljev zasebno zelo marljiva ženska
Svet slavnih
Botri: Igralka Petra Kraljev zasebno zelo marljiva ženska
naslednji članek
Aljoša Bagola: 'Kosilo z ženo je dragocenost'
Svet slavnih
Aljoša Bagola: 'Kosilo z ženo je dragocenost'