Kultura
 

Alex Volasko v pesem ujel grenko ljubezensko zgodbo

14. 8. 2024; 20.00
Avtor: V.M.
alex-volasko

Alex Volasko in njegova Lara foto: Promo foto

'S to skladbo sem želel razumeti, kako lahko dva človeka, ki sta bila še pred kratkim noro zaljubljena, v tako kratkem času postaneta popolna tujca,' pojasnjuje pevec in glasbenik Alex Volasko.
Glasbenik Alex Volasko poslušalcem predstavlja novo skladbo, ki nosi  naslov 'Ko iztečejo se leta'. "Gre za pesem, ki napoveduje slovo od poletnih mesecev, v besedilu pa se sprašuje, ali lahko tista prava ljubezen ostane prisotna tudi takrat, ko si je dva zaljubljenca več ne delita med seboj. S to skladbo sem želel razumeti, kako lahko dva človeka, ki sta bila še pred kratkim noro zaljubljena, v tako kratkem času postaneta popolna tujca. In ali je po vsem tem času še vedno lahko prisotna tista iskrica, ki se je tekom odnosa izgubila. V vsakdanu nas namreč povezujejo tiste drobne malenkosti, ki nam popestrijo življenje in prav neverjetno je, kako hitro lahko izgubijo ves svoj pomen. En dan skupaj s svojo 'sorodno dušo' opazuješ sončni zahod in že naslednji večer si sam, prelepa rdeča barva sončnih zahodov, pa je povsem izgubila svojo moč. Včasih le hrepenenje ni dovolj, predvsem pa kljub lepim spominom, življenje v preteklosti ni pot v lepšo prihodnost. Izgubljeni duši, pa se lahko tudi zopet najdeta, le da tokrat v objemu nekoga drugega," je svoje misli o ljubezenski skladbi podelil Alex, ki je za vizualno kuliso izbral hrvaško Istro. Videospot so namreč ustvarjali  med preživljanjem poletnih počitnic, na katere se je odpravil s prijatelji in svojim dekletom Laro.

Alex Volasko foto: Promo foto

"Zdelo se mi je zabavno, če lahko nekaj utrinkov prenesem tudi prek vizualne podobe, hkrati pa smo se imeli res dobro in se noro zabavali. Čeprav pesem sama po sebi ne nosi preveč veselega sporočila, je v video podobi na koncu prikazano, da se lahko na tem svetu vsakič znova najdemo in ponovno prepletemo korenine usode. Zato v svet z današnjim dnem pošiljam svojo novo zgodbo, ki bi zagotovo v marsikomu vzbudila podobne občutke in spomine, kot sem jih tudi sam doživljal med samim pisanjem pesmi," je še dejal glasbenik in ob tem izrazil upanje, da vam bo všeč.
Alex je pri snemanju pesmi sodeloval s kitaristom Tinetom Lustkom (Jan Plestenjak, Proper, Monika Avsenik, idr.), basistom in producentom Goranom Sarjašem (Emkej, Luka Basi, Hauptman, idr.), klaviaturistom in založnikom Romanom Sarjašem ter na spremljevalnih vokalih z njegovo drago Laro, ki je z veseljem popestrila tudi video podobo.
prejšnji članek
Prelepa romantična pesem slovenske pevke navdušila poslušalce
Kultura
Prelepa romantična pesem slovenske pevke navdušila poslušalce
naslednji članek
Domen Valič razkril, kdo je njegov največji kritik
Svet slavnih
Domen Valič razkril, kdo je njegov največji kritik
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.