Svet slavnih
 

Domen Valič razkril, kdo je njegov največji kritik

14. 8. 2024; 19.00
Avtor: Katja Kaja Mejač
Domen Valič, Panč 1

Domen Valič bo oder Panča letos preizkusil sploh prvič foto: Rene Knapič

Domen Valič naslednjo sredo sploh prvič pride na oder Panča, festivala slovenske stand-up komedije. Ob tem ne skriva, da je ob vabilu dobil cmok v grlu, razkril pa nam je tudi, zakaj je vabilo sprejel in kdo je bil še pred meseci njegov največji kritik.

V sredo se na Ljubljanskem gradu začenja priljubljeni festival stand-up komedije Panč, ki že od leta 2008 prispeva k razvoju stand-up scene v Sloveniji. Festival bo tudi letos poskrbel za sproščene in nasmejane avgustovske večere ter prinesel številne novosti in presenečenja. Obiskovalci bodo lahko uživali v raznoliki mešanici nastopajočih, ki bo zadovoljila različne okuse ljubiteljev komedije. Na uvodnem večeru v sredo, 21. avgusta, bo nastopil tudi Domen Valič. Sploh prvič. Čeprav smo ga vajeni iz številnih oblik komedije, znan pa je tudi po bolj resnih vlogah, se je igralec v klasičnem stand-upu pred večjim in javnim občinstvom redko preizkusil. 

Največja ikona slovenskega stand upa se med 21. in 25. avgustom vrača na Ljubljanski grad. 17. Panč bo spletlo več kot 25 izbranih komikov iz Slovenije, bratske soseščine in sveta, na petih tematskih večerih.

"Ko mi je Tešky pisal, če bi nastopal na Panču, sem dobil cmok v grlo in švic pod pajsko. Jasno, da hočem nastopat, samo stendaper pa res nisem. To je veščina, ki zahteva svoj trening in izkušnje, jaz znam pa samo sem in tja, kakšen kisel vic povedat. Potem me je pa pomiril, da vsako leto tradicionalno povabijo kakšnega šalabajzerja na svoj oder. Nekoga, ki počne nekaj podobnega sam ne tako dobro, nekoga iz katerega se potem še celo leto norca delajo in sem rekel, da to je pa kot nalašč zame," nam je simpatično razložil igralec, ki ima za sabo kar pestro poletje polno priprav na številne projekte, ki prihajajo v naslednjih mesecih. 

Vseeno pa poudarja, da ne bo pretiraval in da tokrat Domna ne bomo videli v vlogi, ki je do zdaj pri njemu nismo bili vajeni. Kar niti ni tako presenetljivo, saj se je vedno znašel na obeh bregovih teatra. "To dvoje je v sami predstavi redko ločeno. Jasno je predstava lahko označena bolj za komedijo ali bolj za dramo, ampak v resnici druga druge nikoli ne izključujeta. Tako da: gemišt zame, hvala," je tako na vprašanje, ali sam raje izbere komedijo ali dramo, še odgovoril Valič. 

"Kar se Panč festivala tiče, jaz nastopam v kategoriji prilagojenega programa." foto: Rene Knapič

Zanimiva izkušnja s kritiko

Ob vsem tem ne skriva, da mu je odziv občinstva pomemben, saj nastopa za njih. Razkril pa nam je tudi zanimivo izkušnjo z osebo, ki se ni zadrževala pri podajanju svojega mnenja. "Zdaj se je umirila, ampak ena gospa na Facebooku mi je pozimi pod vsako objavo za predstavo komentirala, kako je predstava slaba in da naj grejo ljudje raje Rebeko Dremelj gledat. Prva dva komentarja sem izbrisal, ostalih pa sem potem pustil, da slučajno ne bi delal škode Rebeki."

prejšnji članek
Alex Volasko v pesem ujel grenko ljubezensko zgodbo
Kultura
Alex Volasko v pesem ujel grenko ljubezensko zgodbo
naslednji članek
Nekdanja Miss Earth Slovenije do vloge v mehiški telenoveli
Svet slavnih
Nekdanja Miss Earth Slovenije do vloge v mehiški telenoveli
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.