Kultura
 

Tilen Artač po novem v vlogi dirigenta

11. 9. 2024; 18.00
Avtor: Alenka Sivka
Tilen Artač

Tilen Artač, gost na Aktualu. foto: Luka Švigelj

Tilen Artač je na Aktual TV, k Žani Vidmar in Klemnu Bunderli, prišel predstavit svojo predstavo Klasični Artač, v kateri igra vlogo dirigenta.

Tilen v glasbeni predstavi ne opravlja le vloge dirigenta, ki se je je naučil pred kratkim, pač pa tudi vlogo violončelista, kar je že dolgo vrsto let. Ljudem želi pokazati, da je "klasična glasba prav tako glasba za žur", saj naj bi za to tudi nastala. "Slovenska publika je dobra, zahtevna publika, najrajši nastopam pred njo," je povedal Tilen. "Dirigiram mladim glasbenikom, Slovenskemu mladinskemu orkestru, v katerem je 45 vrhunskih, talentiranih mladih klasičnih glasbenikov, ki uživajo v tem, kar počnejo," jih je pohvalil Artač, Žana in Klemen pa sta mu pripravila nekaj glasbenih izzivov. Kakšnih? V dveh minutah je moral zapeti čim več refrenov pesmi, ki sta mu jih naložila. Šlo mu je seveda odlično, nalogo je opravil duhovito, vživel se je v vse pevce, katerih pesmi je moral zapeti. Dobil je kar 12 točk, čeprav je zapel manj refrenov, ker je za imitacijo Rudana in Rozge dobil od Žane kar po tri točke.

Kadarkoli je gost v studiu Tilen Artač, je vedno zabavno in drugače. Tako je bilo tudi tokrat. Prišel je z dirigentsko paličico, s katero je ves čas mahal po zraku. Ko jo je dobila v roke Žana, je bila presenečena, kako lahka je. Tilen pravi, da je njegova predstava namenjena gledalcem vseh starosti.

Tilen Artač, gost na Aktualu. foto: Sašo Švigelj

Tilen Artač, gost na Aktualu. foto: Luka Švigelj

prejšnji članek
Videozgodbo za čustveno pesem ustvarila hči Mikia Vlahoviča
Kultura
Videozgodbo za čustveno pesem ustvarila hči Mikia Vlahoviča
naslednji članek
Fehtarje boste na prvi turneji spoznali v novi luči
Kultura
Fehtarje boste na prvi turneji spoznali v novi luči

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.