pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Slaščičarski mojster iz serije Ja, Chef bo tokrat blestel na gledališkem odru

11. 10. 2023; 05.00
Avtor: K.M.
Jernej Kogovšek in Primož Vrhovec_foto Marko Ocepek

Jernej Kogovšek in Primož Vrhovec foto: Marko Delbello Ocepek

Jernej Kogovšek bo s soigralci poskrbel za smeh in dobro voljo v gledaliških dvoranah.

Te dni na gledališke odre, dotično na oder Špas Teatra, prihaja nova huronska komedija Večerja bedakov, francoskega pisca Francisa Veberja. Si predstavljate kaj se zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Odgovor boste dobili v francoski mega uspešnici, ki jo bo na oder Špas teatra postavil eden slovenskih igralskih prvakov, tokrat v vlogi režiserja - večkrat nagrajeni Bojan Emeršič.

Po svetovno znani komediji, ki je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh, so posneli kar dva filma, Slovencem najbolj poznan je Butec na večerji ( Dinner for Schmucks). In prav tako kot je zabaven film, bo zabavna tudi predstava, v kateri nastopajo zvezdniški igralci: Robert Korošec, Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik.

Zasedba nove Špasove foto: Marko Delbello Ocepek

»Z ekipo pripravljamo res noro zabavno predstavo Večerja bedakov. Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja bodo gledalce spravili do huronskega smeha. Pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek - prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!« pravi režiser predstave Bojan Emeršič, ki je v letu 2022 prejel tudi Špaska popularnosti za najbolj priljubljenega igralca.

V Špas teatru so zadnje leto posvetili njihovi 25-obletnici ustvarjanja, se veliko družili z gledalci, uprizorili tri nove uspešnice in v sezoni odigrali neverjetnih 330 predstav, ki si jih je ogledalo več kot 100.000 zadovoljnih obiskovalcev. Kot ste zagotovo zasledili v številnih medijih, pa je priljubljeni Špas teater v avgustovski ujmi in poplavah na žalost utrpel veliko škodo in razdejanje. Uničene je bilo več kot 90 % njihove tehnične in druge gledališke opreme, scenografij, kostumov in rekvizitov, večina predmetov iz 58. predstav, ki so jih ustvarili v zadnjih 25. letih delovanja.

Za rešijo bo tokrat poskrbel večkrat nagrajeni Bojan Emeršič foto: Dejan Nikolić

»Materialna škoda je res velika, tudi kulturna in emocionalna, a v Špasu se borimo za kar najbolj nemoten zagon in nadaljevanje nove sezone. Ker se financiramo izključno s prodajo vstopnic in ne prejemamo nobene državne subvencije ali druge pomoči, je to za celotno ekipo ogromen izziv,« je še priznala direktorica Špas teatra.

prejšnji članek
VIDEO: Prav poseben poklon sodelavcev Sašu Hribarju
Svet slavnih
VIDEO: Prav poseben poklon sodelavcev Sašu Hribarju
naslednji članek
Pet sprememb na dojkah, ob katerih je dobro obiskati zdravnika
Zdravje
Pet sprememb na dojkah, ob katerih je dobro obiskati zdravnika