psihoterapija, pogovor
Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi res nevaren?

PREMOGOVNIK VELENJE
Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje rudnika bo stalo milijardo evrov

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Ljubljanska Drama tik pred zadnjo predstavo in selitvijo v L56

29. 5. 2024; 03.30
Avtor: K.M.
Ljubljanska Drama

Ljubljanska Drama foto: MPA

V SNG Drama Ljubljana bodo 4. junija na Velikem odru odigrali zadnjo predstavo pred prenovo. Nato se bo Drama selila na začasno lokacijo na Litostrojski cesti v stavbo L56, kjer bosta za njihove potrebe zgrajeni namenski dvorani.

V Mali Drami so zadnjo predstavo odigrali 20. maja. Kot so zapisali za STA, že poteka demontaža vse tehnične opreme iz Male Drame, ki jo bodo tekom junija preselili na začasno nadomestno lokacijo. Na Velikem odru bodo kot zadnjo 4. junija odigrali predstavo Kar hočete Williama Shakespeara v režiji Janusza Kice. Drugi obsežnejši del selitve Dramine opreme bo potekal avgusta, prilagajanje prostorov na Litostrojski cesti za Dramo bo končano konec avgusta. Otvoritven dogodek je načrtovan za sredino septembra, prvo premiero na Velikem odru načrtujejo 28. septembra, v začetku oktobra bo sledila prva premiera v Mali Drami. Zaključek celovite prenove SNG Drama Ljubljana je v skladu s potrjeno časovnico načrtovan do konca leta 2026, piše na spletni strani gledališča.

Drama še brez gradbenega dovoljenja za prenovo

Vendar pa Drama še nima gradbenega dovoljenja za prenovo. Kot so pred dnevi za Dnevnik potrdili na ministrstvu za naravne vire in prostor, postopek izdaje dovoljenja trenutno ne teče. Po poročanju časnika, je Drama 16. januarja lani vložila zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, a jo je pozneje umaknila. Nato je 25. avgusta lani ponovno oddala vlogo in jo kasneje znova umaknila, zato je ministrstvo 8. januarja letos postopek ustavilo.

Ljubljanska Drama foto: MPA

Na ministrstvu za kulturo so pojasnili, da je za pridobitev gradbenega dovoljenja nujno potrebna pridobitev pravice uporabe zemljišč na območju med stavbo Drame in sosednjo Nemško hišo, a z etažnimi lastniki Nemške hiše niso dosegli sporazuma o začasni uporabi pripadajočih zemljišč, ki so skupna lastnina etažnih lastnikov in države, kar predstavlja oviro za pridobitev gradbenega dovoljenja.

prejšnji članek
Veliko presenečenje: Vili Resnik in Miran Rudan skupaj na odru
Svet slavnih
Veliko presenečenje: Vili Resnik in Miran Rudan skupaj na odru
naslednji članek
Dobro je vedeti: Kako ravnati, ko ugrizne kača?
Zdravje
Dobro je vedeti: Kako ravnati, ko ugrizne kača?