callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica
Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke morskega življa« so nenasitne

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Veliko presenečenje: Vili Resnik in Miran Rudan skupaj na odru

29. 5. 2024; 04.01
Avtor: K.M.
resnik-in-rudan

Miran Rudan in Vili Resnik pripravljata skupni koncert, ki bo številnim zaprl usta. foto: Marko Delbello Ocepek

Glasbenika, ki so ju vrsto let postavljali ob bok in ju predvsem zaradi podobnega glasbenega izvora na slovenski sceni primerjali, pripravljata prvi skupni koncert.

Miran Rudan in Vili Resnik sta že več kot 35 let stalnici na slovenski glasbeni sceni, njuni karieri pa je močno zaznamovalo sodelovanje z eno izmed najbolj priljubljenih zasedb tistega časa, Pop Design. Najprej je pri njih prepeval Miran, nato pa ga je za pet let nadomestil Vili, ki ga je kasneje ponovno zamenjal Miran. Oba sta v času svojega delovanja s skupino ustvarila številne uspešnice, ki so pomembno vplivale na njuni karierni poti. Zaradi te skupne zgodovine pa so ju mediji pogosto postavljali na nasprotni strani.

Kljub temu glasbenika zadnja leta dokazujeta, da se spoštujeta in sta predvsem dobra glasbena kolega. Presenetil pa je podatek, da novembra pripravljata prvi skupni koncert. V soboto, 16. novembra, boste lahko Vilija Resnika in Mirana Rudana v skupni koncertni zgodbi prvič in zaenkrat tudi edinkrat doživeli v živo na odru ljubljanske Cvetličarne. Z razširjeno spremljevalno skupino bosta zapela vse svoje največje hite - kakšnega zagotovo tudi v duetu.

Vsak od naju ima slog, po katerem sva znana, mimo tega ne smeva iti, je pa zdaj vprašanje, do katere meje to pripelješ. Menim, da nama to uspeva in da bo šlo tako tudi naprej.

A to seveda ne bo edini in prvi njun skupni nastop. V zadnjih treh letih smo ju že večkrat lahko videli skupaj. Prvič pred tremi leti, ko sta v zadaj že ukinjeni oddaji V petek zvečer navdušila s skupno interpretacijo velike uspešnice skupine Pop Design Ko si na tleh. "Prav zaradi tega nastopa se je zgodilo to, kar imamo zdaj, ta napoved najinega koncerta, ki se bo zgodil 16. novembra letos v Cvetličarni, da bova skupaj zapela. To je dalo povod, ker so ljudje pokazali zanimanje in ker jim je to všeč. Saj delamo za ljudi," nam je zaupal Resnik. 

Miran Rudan pa je razkril, kaj lahko občinstvo novembra pričakuje: "Mislim, da bova skupaj naredila drugačen koncert, kot jih pripravljava sama. Zanimivo zadevo in mislim, da tega ljudje niso vajeni in da bo res velik odmev. Je pa res, da imava prave ljudi okoli sebe, ki so organizatorji vsega skupaj, ni dovolj, da si samo dober glasbenik, veliko je tudi pri organizaciji in ekipa je res zelo dobra." K temu pa je Vili še dodal: "V najinih solo karierah kot tudi v glasbi iz najine skupine je veliko pesmi, ki jih morava vključiti in mislim, da bova imela kar nekaj dela s tem. Ni enostavno pri tokih pesmih narediti pravega izbora za vse. Se bova potrudila, a že to, da bova lahko zapela skupaj, je največja nagrada."

Pogled naprej

Oba glasbenika se strinjata, da jima je na sceni uspelo ostati tako dolgo, ker ostajata zvesta sebi in hkrati vedno gledata naprej. "Čas se spreminja, če se hočeš biti zanimiv, moraš biti vedno v tempu in razmišljati za naprej. Če ekipa okoli mene ne bi bila takšna, kakršna je, bi morda že padel. Časi so se spremenili, če želiš biti dober, rabiš veliko več tega, kar je sama glasba, mora biti pa tudi ta dobra," pravi Rudan. Resnik pa k temu doda: "Vsak čas ima svojo glasbo i svoj način in to sprejemamo. Vsi se prilagajajo, moraš pa imeti nekaj več, da greš naprej."

prejšnji članek
Slovenski nogometni reprezentant sporočil veselo novico
Svet slavnih
Slovenski nogometni reprezentant sporočil veselo novico
naslednji članek
Ljubljanska Drama tik pred zadnjo predstavo in selitvijo v L56
Kultura
Ljubljanska Drama tik pred zadnjo predstavo in selitvijo v L56
#nasazenazenska
nasazenazenska