nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kozmetično nego si naredite kar doma!

26. 1. 2016; 01.03
Avtor: K.A.
Maske za obraz

Poskrbite za zdravje vaše kože! foto: Arhiv Svet24

Verjetno imate vse sestavine že doma.

Vzemite si nekaj časa in si nego obraza, prav takšno kot vam jo nudijo v kozmetičnih salonih, naredite kar doma. Po vsej verjetnosti imate vse sestavine za nego obraza že v domači kuhinji, vse kar potrebujete je le nekaj miru in časa zase.

1. Piling - za piling potrebujete sodo bikarbono, ki jo zmešajte z malo vode ali mleka, da dobite gosto pasto. Nato jo z nežnimi gibi nanesite na obraz in rahlo zmasirajte. Masažo izvajajte nekaj minut, nato pa kožo umijte z mlačno vodo. Če imate zelo občutljivo kožo obraza, potem namesto sode bikarbone svetujemo uporabo riževe moke.

2. Parna kopel - namesto, da bi sloneli nad posodo polno vroče vode, si parno kopel lahko naredite tudi na drugačen način. V vročo vodo namočite manjšo brisačo in jo dobro ožemite, nato pa položite na vaš obraz. Postopek dvakrat ponovite.

3. Maska - po parni kopeli je vaša koža pripravljena na vsrkavanje hranilnih snovi. Za masko boste potrebovali grški jogurt, malo medu in limoninega soka. Masko nežno nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut, nato pa jo z mlačno vodo dobro sperite.

4. Vlaženje - ko ste odstranili masko, nanesite kremo za obraz. Namesto kreme pa lahko uporabite kar kokosovo olje, ki ga koža v teh zimskih mesecih še posebej obožuje, saj globinsko vlaži in hrani.

prejšnji članek
Crkljajte svojo kožo.
Moda&Lepota
Crkljajte svojo kožo.
naslednji članek
Tole je napitek, ki vas bo povsem preporodil!
Moda&Lepota
Tole je napitek, ki vas bo povsem preporodil!
#obraziavenija
obraziavenija