stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Spreji za suho pranje las delajo čudeže

3. 2. 2016; 10.35
Avtor: T.P.
profimedia-0168970567
Šamponi za suho pranje las postajajo iz leta v leto vse bolj priljubljeni, saj ženskam pomagajo, da se izognejo vsakodnevnemu umivanju in sušenju, ki za lase ni ravno najboljše. Včasih so jih uporabljale zgolj takrat, ko niso imele časa za pranje, danes pa si jih privoščijo tudi zato, ker dajejo neverjeten volumen pričeski.

Suhe šampone uporabljamo predvsem v obliki sprejev, čeprav jih je mogoče dobiti tudi kot beli prašek, ki ga potresemo po laseh. Ta suha substanca deluje kot mala gobica za maščobo, ki poskrbi, da so lasje že v nekaj minutah videti čisti in bujni. Proizvajalci kar tekmujejo med seboj, kdo bo ustvaril boljši suhi šampon, zato imamo danes celo spreje za različne barve las. S tem so odstranili še edino neprijetno lastnost suhih šamponov – bela sled, ki so jo lahko pustili za seboj. Plavolask to načeloma ne moti, za temnolaske pa je priporočljivo, da se odločijo za sprej, ki je narejen posebej za njihovo barvo las.

Danes lahko kupimo dve vrsti takšnih sprejev. Eden je namenjen vpijanju maščobe in čiščenju las, drugi pa je izključno za ustvarjanje večjega volumna. Proizvajalci so se namreč odločili, da bodo maksimalno izkoristili vzporedni efekt (izjemen volumen) suhih šamponov. Težava je v tem, da na izdelku največkrat ni navedeno, ali je šampon za volumen ali ne. Kako veste, kateri je tisti, ki ga iščete? Enostavno – poglejte sestavine. Če je na prvem mestu škrob (starch), boste vedeli, da je sprej namenjen suhem pranju. Prav škrob je namreč tisti, ki vpija maščobo. Če pa je na prvem mestu naveden alkohol, vam bo ta sprej dal samo volumen.

Uporaba suhega šampona

Sprej nanašamo neposredno na najbolj masten del las in ga pustimo delovati nekaj minut, nato lase dodobra skrtačimo s ščetko za lase.

Čeprav so zelo priročni, suhi šamponi ne morejo zamenjati klasičnega umivanja las. Z njimi lahko prebrodite nekaj dni, vendar pa strokovnjaki svetujejo največ tri nanašanja, nato si morate lase oprati s klasičnim šamponom.  

prejšnji članek
Zmernost je boljša od diete
Zdravje
Zmernost je boljša od diete
naslednji članek
S tem balzamom boste ukrotili prav vsako pričesko!
Moda&Lepota
S tem balzamom boste ukrotili prav vsako pričesko!