klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Za dan žena s cvetjem na koži

8. 3. 2020; 02.00
Avtor: Njena.si
vrtnice

Izvlečki iz divjih vrtnic oskrbujejo kožo z vlago in z nje brišejo nepravilnosti.

V zraku je še vedno čutiti nekaj vonja po zimi, a počasi in iz dneva v dan močneje ga izpodrivajo prve sapice pomladi.

Toplejšega dela leta se še najbolj veseli naša koža, ki je prezebla, razdražena, izsušena. Kaj, ko bi ji pripravili spomladanski pozdrav? Z rožicami in zelišči, ki bodo kmalu zacvetela okrog nas!



Losjon iz vrtnic gladi
Izvlečki iz divjih vrtnic oskrbujejo kožo z vlago in z nje brišejo nepravilnosti. Ko se celice napojijo z osvežilno tekočino, se koža napne, gubice se zmanjšajo, celulit omili, nečistoče pa izginejo. Po receptu Društva ljubiteljev vrtnic si lahko pripravite rožni losjon za aknasto kožo. Pest rožnih listov prelijete z litrom studenčnice in pustite stati nekaj dni, nato precedite in dodate pol kozarca belega naravnega vinskega kisa. Losjon je namenjen umivanju mozoljaste kože.

Sončnična maska pomladi
Semena sončnic vsebujejo veliko količino vitamina E, ki ščiti pred prostimi radikali in tako ustavlja starostne procese v koži. Vsak teden si privoščite naslednjo masko: 1 jedilno žlico sončničnih semen zmeljite v električnem mešalniku in jih nato zmešajte z 1 žlico tekočega medu in prav toliko olivnega olja. Zmes za 30 minut nanesite na obraz, zatem sperite z mlačno vodo.

Arnika dela čudeže proti mozoljem!

Arnika čisti
Proti mozoljem je arnika pravi čudež. Njeni cvetovih namreč vsebujejo posebne flavonoide, ki dezinficirajo kožo. Idealno bi bilo, če bi si vsake štiri tedne lahko privoščili arnikino parno kopel: 1 pest arnikinih cvetov položite v skledo in prelijte z vrelo vodo. Čez glavo se pokrijte z brisačo in se z zaprtimi očmi za 10 minut sklonite nad paro.

Kreša za bujnejše lase
Če vašim lasem primanjkuje polnosti ali se zelo hitro zmastijo, pomaga kreša. Eterična olja te rastline uravnavajo izločanje loja na lasišču in spodbujajo njegovo prekrvitev, beljakovine pa ščitijo lase in jim podarjajo elastičnost. Nasvet: V električnem mešalniku zmiksajte 2 pesti kreše (brez korenin) in po potrebi dodajte malo vode, da dobite pasto. Vtrite jo v lase in lasišče in pustite učinkovati 20 minut. Umijte kot po navadi.

Kamilična kopel sprošča telo in dušo
Po napornem dnevu se potopite v vonj kamilic in kmalu boste notranje pomirjeni. 5 pesti kamiličnih cvetov prelijte s 500 ml vroče vode in pustite namakati 15 minut. Precedite in tekočino zlijte v pripravljeno kopalno vodo. Kopeli prilijte še 500 ml mleka in se v njej namakajte 20 minut. Bisabol iz kamilic bo pomiril utrujeno kožo, toplina kopeli pa bo sprostila tudi mišice. Božansko!

prejšnji članek
Je vaša duša sestradana?
Zdravje
Je vaša duša sestradana?
naslednji članek
Predsodki do žensk še vedno močno prisotni
Zdravje
Predsodki do žensk še vedno močno prisotni