pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domači recepti za negovalne maske

21. 3. 2016; 12.30
Avtor: Maša Rener/revija Bodi zdrava
maska
Naredite jih sami!

Hranilna maska za suhe lase

Potrebujete: jajce, žlico olivnega olja, žlico karitejevega masla

Karitejevo maslo stopite v zgornji posodi nad vodno kopeljo. Nato dodajte še ostale sestavine in vse skupaj dobro premešajte. Masko nanesite na lase od korenin do konic in pustite delovati vsaj 2 uri. Za vidno izboljšanje jo uporabljajte vsaj enkrat tedensko, dva meseca.

Maske za suho kožo

Medena

Potrebujete: čajno žličko medu

Na čist, zmočen obraz z blazinicami prstov nanesite žličko medu. Dobro vtrite na vse predele razen oči. Masko pustite delovati kakšnih 5 minut in nato obraz izperite s hladno vodo.

Mandljeva

Potrebujete: 3 žlice mleka, ½ žlice zmletih mandljev, ½ žlice mandljevega olja

Vse tri sestavine zmešajte, da dobite gosto, gladko zmes. Mešanico z nežnim krožnim masiranjem nanesite na obraz in pustite delovati približno 15 minut ali več. Nato masko izperite s hladno vodo in na obraz nanesite svojo običajno kremo.

Jajčna

Potrebujete: srednje veliko jajce, nekaj kapljic olivnega olja

Jajce dobro razžvrkljajte in nanesite na očiščen obraz in vrat. Ko se bo jajčna maska na vašem obrazu popolnoma posušila, je ne odstranite še vsaj 5 minut. Nato si obraz dobro umijte s hladno vodo in nanj nanesite nekaj kapljic olivnega olja.

Avokadova

Potrebujete: 2 čajni žlički medu, srednje velik zrel avokado, 3 čajne žličke olivnega olja, srednje veliko jajce, 2 žlici kreme za obraz
Jajce ločite na rumenjak in beljak, iz katerega stepite sneg. Avokado zmečkajte z vilicami. Nato vse sestavine dobro zmešajte, dokler ne nastane enakomerno gladka masa. Z obraza odstranite vse nečistoče in nanj za najmanj 20 minut nanesite avokadovo masko. Masko lahko pustite delovati tudi dlje, a ne več kot pol ure. Nato si obraz dobro izperite z mlačno vodo. Vaša koža bo navlažena in mehka, zato se tisti dan poskusite izogniti nanosu krem in pudrov oziroma si masko nanesite na obraz pred spanjem.

Maska za normalno kožo

Potrebujete: srednje veliko pomarančo, žlico mleka

Pomarančo ožemite in njen sok zmešajte z mlekom. Masko pustite delovati vsaj 20 minut, tako da vanjo namočite gazo ali manjšo krpico, ki si jo položite na obraz. Na koncu obraz umijte z mrzlo vodo.

Glinena maska za mastno, aknasto kožo

Potrebujete: jabolčni kis, zeleno glino, malo vode

Zeleno glino najprej zmešajte z enakima količinama vode in jabolčnega kisa, da nastane gladka zmes. Masko nanesite na obraz, vrat in dekolte ter pustite delovati deset minut. Nato obraz izperite z mlačno vodo in nanj, če je le mogoče, ne nanašajte kreme do naslednjega dne.

Maska za nego rok in nohtov

Potrebujete: čajno žličko medu, sok ½ limone

Obe sestavini dobro zmešajte v manjši posodi, dokler ne dobite goste, gladke zmesi. Vanjo pomočite konice prstov in pustite delovati 10 minut. Roke nato izperite z mlačno vodo in v njih vtrite hranilno kremo za roke. Če želite, da vaši nohti postanejo močnejši, masko uporabljajte vsaj dvakrat tedensko, en mesec.

prejšnji članek
Moč barv: rožnata za ljubezen, zelena pa ...
Zdravje
Moč barv: rožnata za ljubezen, zelena pa ...
naslednji članek
11 stvari, ki jih moški želijo od vas, ampak vam za njih ne bodo povedali
Zdravje
11 stvari, ki jih moški želijo od vas, ampak vam za njih ne bodo povedali