Moda&Lepota
 

Lepi in sijoči nohti

11. 9. 2016; 17.00
Avtor: T.G./Fatalna
nohti1
Tudi vaši lasje niso niti polovico tako bujni, gosti in lepi, kot bi si želeli, težave pa vam povzročajo tudi lomljivi nohti?

Morda se težava skriva na vašem (pomanjkljivem) jedilniku.

Špinača

Vsebuje ogromno vitamina A, železa, betakarotena, folatov in vitamina C. Vaši lasje bodo navlaženi in se ne bodo več toliko lomili.

Grški jogurt

Poln beljakovin in predvsem vitamina B5, ki vas ščiti pred redčenjem in izgubo las.

Buče

So vaši lasje suhi in brez leska? Pomagajte si z uživanjem hrane, ki vsebuje veliko betakarotena. Telo bo betakaroten pretvorilo v vitamin A, ki spodbuja tvorbo sebuma na vašem lasišču in pomaga k bolj sijočim in ne tako suhim lasem.

Sirotka

Keratin je tista snov, zaradi katere so nohti in lasje močni, da bi ga proizvajali, pa vaše telo potrebuje beljakovine. Če jih ne dobi dovolj, lahko vaši lasje veliko počasneje rastejo ali začnejo izpadati. Sirotka je bogat vir beljakovin, zato naj bo pogosto na vašem jedilniku.

Mandlji

Ne le da so dober vir beljakovin, polni so magnezija, ki je protistresni mineral, stres pa ključno vpliva na izgubo las. Tudi navpične brazde na vaših nohtih so lahko znak, da vam primanjkuje magnezija, ki ga je veliko tudi v listnati zeleni zelenjavi in soji.

Prava izbira prehrane je najpomembnejša sestavina lepih in zdravih las ter nohtov..

Brazilski oreščki

Le šest do osem brazilskih oreščkov na dan naj bi pomenilo, da ste zaužili skoraj 80 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa selena – elementa v sledeh, ki ščiti pred oksidativnim stresom.

Cimet

Cimet pospešuje cirkulacijo, ki v vaše lasne folikle dovaja kisik in hranljive snovi ter zagotavlja bolj zdrave lase.

prejšnji članek
Glava lahko neznosno boli
Zdravje
Glava lahko neznosno boli
naslednji članek
Kalorije v prelivih
Zdravje
Kalorije v prelivih

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.