ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Male čarovnije za popoln videz obraza

22. 4. 2016; 11.45
Avtor: M. B.
Obraz make up

foto: Pixabay

Svinčniki za oči in ustnice.

Poleg maskare in šminke je nepogrešljiv del toaletne torbice vsake ženske tudi svinčnik. Oziroma črtalo. S tistim za veke obrobimo in poudarimo oči, s tistim za ustnice pa začrtamo meje, čez katere rdečilo »ne steče«. Morda se vam na prvi pogled zdi svinčnik nepotreben lepotni pripomoček, a verjemite, da s črtalom zanesljivo podčrtate svojo prikupnost!

Sanjske oči

Obstajajo vsaj štiri vrste črtal za oči, med seboj se ločijo predvsem po svoji funkciji in enostavnosti uporabe.

Tekoče črtalo je težje nanašati, saj zahteva več spretnosti in mirnejšo roko (že manjše nepravilnosti, napačna poteza, asimetrija, so hitro opazne), je pa z njim lažje ustvariti močnejšo, bolj dramatično črto.

Po drugi strani so »trdi« svinčniki pogostejši, vendar niso vsi enake teksture. Ko ga kupujete, izberite kremnega, ki bolj gladko teče po koži. Svinčnik je preprosteje uporabljati, idealen je za ustvarjanje zadimljenega videza, vendar morate nenehno skrbeti za to, da bo primerno ošiljen in konica čista.

Črtala v obliki gela ali kreme so manj pogosta in jih ne dobite v vseh drogerijah. Največkrat jih uporabljajo umetniki ličenja, saj lahko z njimi, če jih nanesemo pravilno, s primerno ščetko, ustvarimo enkratne prelivajoče se barve. Zelo enostavno jih je namreč mešati med sabo.

Ne nazadnje pa so tu še črtala v prahu, ki pravzaprav sploh niso črtala. Veliko žensk namesto črtala uporabi kar senčilo za veke. Ozek, trd čopič lahko s senčilom ustvari lepo črto. Vendar imejte v mislih, da ne bo dolgo obstojna. Za bolj definiran videz pred nanosom malce zmočite konico čopiča, a senčila nikar ne nanašajte na notranjo stran vek, saj razdraži oči.

S črtalom lahko ustvarjate najrazličnejše črte - od skoraj neopaznih, ki samo občrtajo oko, do zelo izrazitih, ki jih v zunanjem kotičku očesa zavihate navzven. Če je črtalo novo, mehko, hipoalergeno, ga izjemoma lahko nanesete tudi na notranjo vlažno stran spodnje veke. Za učinek velikih svetlih oči je najbolje izbrati bel odtenek. Sicer pa se nanosu na ta predel raje izognite (zlasti črtalom v gelu ali kremi), kajti lahko razdražite oči, v najslabšem primeru pa povečate tudi možnost za infekcijo.

foto: Dreamstime

Zlata pravila občrtavanja ustnic

Poleg črtala za oči zagotovo velja razmisliti tudi o pogostejši uporabi črtala za ustnice. A brez uvajanja ne bo šlo, saj nepravilno naneseno črtalo daje videz cenenosti. Če ustnice občrtate preveč vpadljivo in na široko, je videti odbijajoče, kot bi imeli osoren obraz; subtilna, nežna linija tik ob robu pa ustnice poudari, vizualno poveča in celo pomladi. Najpomembnejše pa je, da črtalo za ustnice predstavlja nekakšno mejo, prek katere se šminka in bleščilo ne razlijeta, torej na neki način preprečuje njuno bledenje. Ustnice naj bodo mehke, pripravljene na poljube, zato upoštevajte naslednja zlata pravila nanosa črtala:

  1. Črtalo ne sme biti temnejše, kot je šminka. Biti pa mora za en odtenek temnejše od barve ustnic. Najvarneje je uporabiti nevtralno naravno črtalo kremne teksture, ki je, naneseno s prsti čez celotne ustnice, tudi odlična podlaga za bleščilo.
  2. Ne narišite si večjih ustnic, kot jih imate. Vsi si želimo imeti takšne, kot jih ima Angelina Jolie, vendar si v tem primeru lahko pomagamo le s polnili. Da bi nekoliko poudarili ustnice, sledite svojemu naravnemu robu ustnic.
  3. Z mehkim kremnim svinčnikom začrtajte spodnjo ustnico ter poudarite in definirajte naravno obliko Kupidovega loka (vdolbinica na vrhu zgornje ustnice). Linijo zarišite od vrha Kupidovega loka proti zunanjim kotičkom ustnic. Stisnite ustnice skupaj in povežite Kupidov lok in zunanje kote ter s tem ustvarite popolno linijo. S čopičem za ustnice zabrišite začrtane linije v smeri sredine ustnic. Nanesite izbrano rdečilo, utrdite z bleščilom in po potrebi popivnajte s toaletnim robčkom, ki podaljša obstojnost. 
  4. Črtalo za ustnice lahko uporabite kot šminko. Mat tekstura svinčnika je obstojnejša kot bleščilo.
prejšnji članek
S takšnim ritualom bo vaša koža sijoča
Zdravje
S takšnim ritualom bo vaša koža sijoča
naslednji članek
Danes je polna luna v škorpijonu
Horoskop
Danes je polna luna v škorpijonu