Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Skrtačite se na suho!

29. 4. 2016; 06.32
Avtor: Mateja Bevk /Zvezde
krtača
Večina ljudi se skrbno posveča koži na obrazu, jo redno čisti, vlaži, neguje ... Kdaj pa ste nazadnje razvajali druge dele telesa?

Koža je navsezadnje največji organ in tudi njeni skriti kotički potrebujejo malce razvajanja. V mislih imamo poseben postopek lepotičenja: krtačenje na suho, s katerim ne izboljšamo le videza polti, ampak prispevamo tudi k zdravju globoko pod povrhnjico.

Sedem glavnih koristi

Naša koža je zapleten sistem, sestavljen iz živcev, žlez in celic. Če je zdrava, nas ščiti pred ekstremnimi temperaturami in kemikalijami iz okolja. Prav tako proizvaja antibakterijske snovi, ki varujejo pred okužbami, in tvori vitamin D, ki je obramba pred soncem. Še ena zelo pomembna vloga kože pa je, da podpira razstrupljanje. A če so pore zamašene in prekrite z odmrlimi kožnimi celicami, odpadki ostanejo ujeti v njej, jo zapacajo, da postane nečista, mozoljasta, medla, pa tudi naše počutje se poslabša.
Pri tem je lahko zelo dobrodošlo krtačenje kože na suho, saj odstrani odmrle celice, aktivira čiščenje toksinov po limfnem sistemu in nasploh poskrbi za rožnato polt. Naštejmo nekaj največjih koristi suhega krtačenja:

1. Stimulira limfni sistem
Po limfnem sistemu se iz telesa izločajo strupi in odpadni produkti. Krtačenje kože učinkuje kot limfna drenaža, pospeši razstrupljanje.

2. Globinsko čiščenje


Drgnjenje s suho krtačo po koži odstrani odmrle celice, polepša videz kože, očisti pore in pomaga koži, da zadiha.

3. Izboljša prekrvitev
Ko s krtačo drgnemo po koži, se v njej izboljša prekrvitev, kar pomeni, da dobi več hranil in kisika, postane rožnata in bolj napeta.

4. Zmanjša celulit
Raziskave kažejo, da suho krtačenje omehča trde delce maščobe, ujete v podkožne mešičke, in jih enakomerneje porazdeli. S tem se zmanjša videz pomarančne kože.

5. Deluje protistresno
Sam postopek krtačenja je lahko zelo meditativen (zlasti če se krtačimo v mirnem okolju kopalnice), zmanjša mišično napetost, pomirja um in odganja stres. Mnogi krtačenje primerjajo s celovito telesno masažo.

6. Izboljša prebavo in delovanje ledvic


Veliko naravnih zdravilcev uporablja krtačenje kože kot pomoč pri odpravljanju napihnjenosti, za pospeševanje prebave in izboljšanje delovanja notranjih organov (ledvic).

7. Je poživljajoče
Ko enkrat skrtačite telo, postanete od tega postopka malodane zasvojeni, ker nam krtačenje tako dobro dene in je poživljajoče, ne nazadnje pa je še koža bolj sijoča.

prejšnji članek
Kako pravilno uporabljati serum za rast trepalnic?
Moda&Lepota
Kako pravilno uporabljati serum za rast trepalnic?
naslednji članek
Magična krema, ki odstrani tetovažo
Moda&Lepota
Magična krema, ki odstrani tetovažo