benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Njena skrivnost je – garanje!

10. 5. 2016; 11.30
Avtor: Lara Jelen/Zarja
Elle Macpherson
Si želite telesa, kakršno ima nekdanja avstralska supermanekenka Elle Macpherson? Potem boste morale za to kaj storiti.

Enainpetdesetletna zvezdnica lahko s svojo postavo še vedno konkurira tudi pol mlajšim ženskam, a zanjo seveda sicer pridno dela. Z dobršno mero motivacije, vztrajnostjo in ljubeznijo do športa lahko uspe tudi vam.

Vsakodnevni piling telesa in tri litre vode na dan

Čeprav lepotni strokovnjaki svetujejo, da si piling naredimo enkrat na teden, Elle njihovega nasveta ne upošteva, ampak si ga naredi res vsak dan. Ko so jo nekoč vprašali, katere so njene tri največje lepotne skrivnosti, je trikrat rekla piling. "Piling si naredim po celem telesu, od vrha pa do prstov na nogah, vključno z obrazom in vratom. Potem si na kožo nanesem izdatno količino vlažilne kreme," je povedala za Daily star. S pilingom izboljšamo cirkulacijo in s kože odstranimo odmrle celice, kar omogoči njeno obnovo. Za perfekten videz kože pa Elle še popije tri litre vode na dan, medtem ko se na soncu vedno zaščiti pred škodljivimi žarki, ki starajo kožo. V ta namen uporablja sončno kremo in klobuk.

13 km teka vsak dan!

Elle je nekoč vsakodnevno pretekla približno 13 kilometrov, v zadnjih letih pa si je režim vadbe nekoliko prilagodila. Predvsem je ta bolj raznolika. Tako začne dan s 45-minutnim sprehodom, med katerim opravi tudi poslovne klice. Poleg tega se redno ukvarja s pohodništvom, smučanjem na vodi, plavanjem, cestnim kolesarjenjem, smučanjem, veslanjem in tekom na plaži … Saj vemo, vsi pač ne živimo ob morju, ampak saj se tudi tek po gozdu sliši čisto fino, kajne? Telovadba je zanjo slog življenja, zato je aktivna, tudi kadar se odpravi na počitnice. "Kadar sem na morju, hodim po vodi, ki mi sega do stegen," je povedala za Vogue. Naravni upor vode dodatno obremeni mišice, zato je vadba učinkovitejša, kot če bi jo izvajali na suhem.

Ves čas na alkalni dieti

Žal je pot do postave supermodela tlakovana tudi z odrekanjem pri hrani. Elle se strogo drži svoje alkalne diete in poje tri obroke ter dva prigrizka na dan. Vse, kar zaužije, je ekološko, izogiba pa se pšenici in vsem pšeničnim izdelkom, rdečemu in piščančjemu mesu ter nekaterim vrstam mleka in mlečnim izdelkom. To se ji zdi povsem preprosto, namesto omenjenih živil pa raje uživa veliko zelenjave, sadja, pustih beljakovin in vode, občasno tudi malo temne čokolade. Meni, da njena dieta ni prav nič ekstremna in da je pomembno ravnovesje. Med njeno priljubljeno hrano so špinača, rdeča pesa, kozji sir, ješprenj, ohrovt, kvinoja in ribe. Pravil alkalne diete se drži celo tako strogo, da s sabo vedno nosi pripomoček za preverjanje pH svojega urina. Verjame namreč, da večino zdravstvenih tegob povzroči ravno zakisano telo.

Ko si starejši, moraš za lepoto poskrbeti

V nekem intervjuju je izjavila, da gresta lepota in mladost z roko v roki. "Ko pa se začneš starati, moraš za lepoto poskrbeti," je rekla. Tako se je tudi sama po 40. letu popolnoma odpovedala alkoholu in drugim drogam, vključno z aspirinom. Odtlej na vse možne načine skrbi za zdravo telo, saj se zaveda, da je v zrelejših letih le zdravo telo lahko tudi lepo. Do popolnega ravnovesja si pomaga še z vsakodnevno 15-minutno jutranjo meditacijo, med katero zbere in uredi svoje misli. Vsako noč sri sedem ur, redno pa hodi tudi na limfno drenažo.

Morda boste pozabili vse koristne nasvete, a vredno si je zapomniti naslednje Elline besede: "Razmišljanje o tem, kako sem videti, me spravlja v nelagodje, zato se raje osredotočim na to, kako se počutim." 

Velika verjetnost je, da boste, kadar se boste dobro počutili, tudi videti odlično.

prejšnji članek
Je brezžični internet nevaren?
Njenih 5 minut
Je brezžični internet nevaren?
naslednji članek
Evrovizijski šok: Justin Timberlake!
Svet slavnih
Evrovizijski šok: Justin Timberlake!