Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

5 velikih napak pri senčenju oči

18. 5. 2016; 01.33
Avtor: T.P.
Make up

foto: Profimedia

Lepo in pravilno naličene oči so prečudovite, toda če uporabljamo napačna senčila oziroma neprimeren mejkap, so lahko videti prav neprivlačne in nezanimive.

Da se vam ne bi zgodilo slednje, se izognite naslednjim petim največjim napakam, ki jih delajo ženske pri nanosu senčila.

Za večino ličil, med katerimi je tudi senčilo, pri nanašanju velja pravilo manj je več.

1. Pozabljate na podlago

Če senčite veke brez kakršne koli podlage, bo vaš mejkap videti slabo in neurejeno, saj bo poudarjena vsaka gubica na veki, poleg tega se senčilo lahko razmaže.

foto: Profimedia

Preden začnete senčiti veke, bi morali nanje nanesti podlago, ki jo lahko kupite po dostopnih cenah. Za pomoč v zadnjem trenutku lahko uporabite tudi malce tekočega pudra ali korektorja. Z osnovo bo senčilo dalj časa trajalo.

foto: Profimedia

2. Ne znate dobro blendati

Številne ženske si nanesejo dve ali tri nianse senčila, vendar pa barv ne združijo pravilno. Tehnike tako imenovanega blendanja senčil oziroma stapljanja svetlejših in temnejših nians se lahko naučite tudi prek You Tubea, kjer je objavljenih veliko posnetkov z nasveti o ličenju.

foto: Profimedia

Lepo in pravilno osenčene oči so vedno atraktivne, ne glede na to, ali imate bolj nežen, dnevni mejkap, ali pa močnejšega, večernega. Blendanje je še posebej pomembno, kadar se odločite za zadimljene oči.

foto: Profimedia

3. Pretiravate s senčilom

Veliko lažje je dodati še nekaj senčila, kot pa ga odstraniti, če ste ga nanesli preveč. Zato ga najprej nanesite malo, nato pa senčenje stopnjujte, dokler ne dosežete želenega videza. Toda nikar ne pretiravajte! Ne pozabite: manj je več.

foto: Profimedia

4. Kupujete poceni senčila

Seveda je lahko tudi poceni senčilo kvalitetno, vendar če v to niste prepričani, je bolje izbrati senčilo srednjega (ali višjega) cenovnega razreda, saj vam le-to zagotavlja lep in bolj trajen mejkap.

foto: Profimedia

5. Vedno uporabljate enake barve senčil

Verjamemo, da ne želite menjati senčila, ki vam najbolj ustreza, pa vendar bi bilo vsake toliko časa dobro, da preizkusite kakšne nove barve, saj boste tako svojemu videzu dali novo svežino in atraktivnost. Zadostuje že manjša sprememba.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Prva pomoč za poškodovane lase
Zdravje
Prva pomoč za poškodovane lase
naslednji članek
Zdaj je videti 20 let mlajša!
Moda&Lepota
Zdaj je videti 20 let mlajša!