palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prva pomoč za poškodovane lase

18. 5. 2016; 02.33
Avtor: M. Č.
uvodna

foto: Promocijsko gradivo

V hladnejših mesecih nenadne temperaturne spremembe, prehod iz hladnih prostorov v tople, gretje in suh zrak poleg kože izsušijo tudi lase in lasišče. Zato lahko lasje izgubijo sijaj in prožnost ter postanejo krhki. Da bi lase okrepili ter jim povrnili sijaj in zdrav videz, jih moramo ustrezno negovati. Preverite, na kaj morate biti pozorni, da bodo tudi vaši lasje izjemni in popolni.

Suhi lasje so trmasti, neukročeni, brez leska, poleg tega pa so tudi krhki in lomljivi, saj jim primanjkuje maščobe in vlage. Če želite, da bi bili vaši lasje vitalni in polni življenja ter odporni in sijoči, jih morate ustrezno negovati. 

Umivanje

Ste kdaj pomislili, da si las ne umivate pravilno? Obstaja kar nekaj malenkosti, ki vašim lasem lahko škodujejo. V dlaneh razmažite nekaj šampona in ga nanesite na koren las tik ob lasišču. Nikar šampona ne nanašajte na konice, ker jih bo le izsušil in pospešil njihovo cepljenje. Šampon dobro izperite. Čas izpiranja mora biti daljši od časa šamponiranja. Če so lasje zelo poškodovani, uporabite šampone s keratinom, ki so namenjeni intenzivni obnovi las. Na koncu uporabite še balzam za regeneracijo in lažje česanje, ki pa ga nanesite le na konice in nikakor ne na lasišče. 

Sušenje

Kadar lase sušite s sušilnikom, začnite pri koreninah. Tako bo pričeska polnejša, lasje pa se bodo posušili hitreje. Sušilnika nikar ne držite preblizu las, razdalja naj bo vsaj 10 centimetrov, s sušilnikom krožite in ne sušite dela las več kot tri sekunde. Sušilnik naj bo le občasen pripomoček za oblikovanje las, nikar ga ne uporabljajte prepogosto.

Olja za poškodovane lase

Poškodovani lasje so pogosto tudi zelo suhi. Učinkovito jim lahko pomagate z redno uporabo olj. Olja vsebujejo dragocene nenasičene maščobe, ki so po svoji sestavi zelo podobne maščobam, ki jih proizvajajo žleze lojnice v našem telesu. Zato jih lasje zlahka absorbirajo. Strokovnjaki prisegajo na olje makadamije, ki ima izreden negovalni učinek, pa tudi na arganovo olje ali olje iz sončničnih semen. Uslugo pa boste lasem naredili tudi z ricinusovim oljem, ki jih bo dodatno okrepilo.

prejšnji članek
O čem razmišljajo moški, kadar vas vidijo golo?
Zdravje
O čem razmišljajo moški, kadar vas vidijo golo?
naslednji članek
5 velikih napak pri senčenju oči
Moda&Lepota
5 velikih napak pri senčenju oči