fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Trendovska očala za poletje 2016
| sn

Trendovska očala za poletje 2016

svet24

Sončna očala nosimo v vseh letnih časih, a je pozna pomlad tisti čas, ko si po navadi omislimo nova.

Letošnje poletje bo, tudi kar se tiče očal, nadvse pisano. Bolj kot kadarkoli doslej bodo hkrati služila zdravju oči in bila pravi moden dodatek.

Podpisani z letnico 2016

Katja Grabrovec, uradna predstavnica za odnose z javnostmi za Luxottica Group v Sloveniji, nam je zaupala, kakšni so modni trendi, ki jih za letošnje poletje narekujejo pri legendarnem Ray Banu. »Eden izmed glavnih trendov so okroglo oblikovana očala in očala metalne oblike tako imenovanega dvojnega mostu. Prav tako so zelo popularne ovalne oblike očal in klasična, pilotska očala,« pove. Ker že vrsto let vrh modnih lestvic krojijo očala Aviator, letošnja kolekcija pomlad/poletje pa prinaša še mešanico modelov Clubmaster in Clubround, so s sledenjem sodobnim trendom in upoštevanjem tega, kar si želijo uporabniki, lansirali še novo linijo, ki jo je poimenoval Icon.

Foto: svet24 - Najbolj pomembno je, da barvne leče ne vplivajo na zaščito pred UV-žarki.

Prva je zaščita

Seveda je zaradi velike popularnosti barvnih stekel tudi pri Ray Banu tem posvečena cela paleta. A Katja Grabrovec opozarja, da se drugače kot z roko v roki z zaščito oči ne sme iti. »Najbolj pomembno je, da barvne leče ne vplivajo na zaščito pred UV-žarki. Da si 100-odstotno zaščiten pred UV-žarki, je najpomembneje, da imaš visokokakovostne leče, ki varnost tudi zagotavljajo. Eden izmed glavnih razlogov, da so bila očala Ray Ban sploh ustvarjena, je bil, da bi ščitila vojake in pilote pred nevidno svetlobo (UV-žarki). In iz tega izhaja tudi ime Ray Ban – preženimo žarke (v angleščini 'banish rays').«

Skrb je pomembna

Seveda imajo vsa kvalitetna očala svojo ceno, zato Katja opozarja, kako jih zaščititi: »Če sončna očala ali katerakoli druga očala uporabljamo na primeren način, jih brišemo z ustrezno krpico in hranimo v etuiju, lahko preprečimo vsakršne poškodbe, kar posledično pomeni, da bomo očala lahko uporabljali zelo dolgo časa. Skratka, v dobra očala se izplača investirati, od naše skrbi pa je odvisno, kako se nam bo investicija obrestovala.«

Foto: svet24 - V Optiko Felix, kjer imajo prvi Ray Ban Shop pri nas, je prišlo veliko zvezdnikov, tudi Saša Lendero in Manca Špik. Nemogoče je, da bi ljubitelji barv pri izbiri sončnih očal ostali nepotešeni.