Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Žive barve so preteklost

20. 5. 2016; 09.30
Avtor: Lara Jelen/Zarja
oči
Umetnike ličenja že nekaj časa navdušujejo nežne barve, te so tudi eden izmed vodilnih trendov te pomladi.

Če v svoji torbici še nimate ličil v pastelnih odtenkih, je zdaj pravi čas, da to spremenite. Predstavljamo vam nekaj prijemov, kako lahko s pastelnimi barvami še dodatno poudarite svojo lepoto.

Kričeče barve, ki ste jih morda uporabljali v zadnjih mesecih, da ste z njimi popestrili dolgočasno zimo, lahko za nekaj časa pospravite v predal. Nadomestite jih s pasteli, ki odlično sovpadajo s prebujajočo se pomladjo. Če jih boste uporabljali premišljeno, boste s svojim videzom poželi občudovanje.

Nežne kot pomlad

Kombinacija pastelnih in zemeljskih odtenkov lahko pričara čudovit videz. Ta bo še popolnejši, če boste pred ličenjem poskrbeli za svojo kožo (napravite si piling obraza, kožo pa nahranite z dobro masko, ki ji ustreza). Pred pudrom si na obraz vedno nanesite vlažilno kremo. Če vaša koža ni problematična oziroma nima veliko nepravilnosti, lahko namesto pudra uporabite kar kremo BB ali CC. Ličnice si poudarite z nežno rjavkastim odtenkom, ustnice pa s pastelno roza šminko. Do videza te pomladi vas nato loči samo še nekaj detajlov: oči si črno obrobite,  osenčite z neopaznim peščenim senčilom, ne pozabite na maskaro. In ne pozabite na lak za nohte. Tudi ta naj bo, kaj pa drugega, v pastelnih odtenkih.

Oči si poudarite z nekoliko temnejšo obrobo

Kadar uporabljate senčilo za oči v pastelni barvi, imejte pri roki tudi za dva odtenka temnejšo različico te barve. Na veke si tako nanesite nežno pastelno barvo (na primer rumeno, zeleno ali odtenek sivke), s temnejšim odtenkom pa si obrobite oči. Če ga nimate, lahko uporabite črn svinčnik. S temnejšo obrobo se boste izognili preveč »punčkastemu« videzu. 

Pastelne barve odlično pristajajo svetlejšemu tenu

Vizažisti opažajo, da si ženske s svetlejšo poltjo pri ličenju ne upajo uporabljati pastelnih barv, saj se bojijo, da bi bile videti dolgočasno in izprano. Ko bi le vedele, da si s tem delajo medvedjo uslugo! Pastelne barve so na ženskah s svetlejšim tenom videti naravno in so zato zanje zelo primerne. Nobeno rdečilo ne bo tako lepo poudarilo vaših ličnic (pa tudi ustnic in vek) kot ravno tisto z rožnatim pastelnim pridihom, nežno barvo marelice ali lososa.

Kombinirajte pastelne barve, a ne pretiravajte

Če se vam zdi uporaba zgolj ene pastelne barve preveč monotona, jih lahko tudi kombinirate. Vendar ne pretiravajte, dve sta popolnoma dovolj. Za zasanjan in romantičen videz lahko združite barvi leta, ki ju, zdaj že tradicionalno, vsako leto zberejo v podjetju Pantone. Letos sta to nežno roza rose quartz (rožnati kremen) in nebeško modra serenity. Z nežno roza si našminkajte ustnice, ličnice in notranji del vek, z nebeško modro pa zunanji del vek. Tiste, ki rade eksperimentirate, si lahko z modro poudarite tudi trepalnice.

Vse barve lakov

Najbolj vroče barve te pomladi so barva mete, nebeško modra, nežno roza in pastelno rumena, pa tudi odtenek sivke, peščena in bela. Da bodo vaši nohti urejeni do potankosti, uporabljajte kakovostne lake. Za intenzivnejši videz si ga nanesite v več slojih in vedno na koncu še nadlak za daljšo obstojnost.

Katero senčilo izbrati glede na barvo oči?

Zdaj nam je torej jasno, da s pastelnimi barvami ne moremo zgrešiti. Vemo pa tudi, da določeni odtenki še posebej pristajajo določeni barvi oči. Z ustvarjanjem kontrasta lahko dosežemo zelo lep videz. Strokovnjaki svetujejo, da tiste z zelenimi očmi posežejo po pastelno vijolični, modre oči bodo prišle do izraza z uporabo pastelno roza ali mareličnega senčila, medtem ko boste rjave oči najbolje poudarili s pastelno modrim odtenkom.

prejšnji članek
Hči izsiljuje, da ne gre v vrtec
Življenjski slog
Hči izsiljuje, da ne gre v vrtec
naslednji članek
Adijo, strupi!
Zdravje
Adijo, strupi!