reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj lahko naredimo same?

19. 5. 2016; 10.31
Avtor: Mateja Bevk
Ženska
Preverite, za katere priljubljene lepotne posege lahko poskrbite čisto sami!

Včasih nam preprosto zmanjka časa, da bi obiskale lepotne strokovnjake, kot so kozmetičarka, vizažistka, frizerka … Takrat se je namesto na njihove zlate roke treba zanesti sam nase in na domača pomagala. Že z majhnimi zvijačami so lahko obrvi ravno tako lepo oblikovane, kot bi vam jih v kozmetičnem salonu, in veke tako profesionalno naličene, kot bi pravkar prišli od vizažista. Preverite, za katere priljubljene lepotne posege še lahko poskrbite čisto sami!

Popolno naličene oči

Če se ličite le ob redkih priložnostih, je to opravilo za vas gotovo mučno in povezano z vprašanjem: »Mi bo sploh uspelo?« Pri nanašanju barv se vam trese roka, poleg tega ugibate, katere kombinirati za najboljši učinek. Naj bo te nočne more enkrat za vselej konec. Že v petih minutah lahko svoje oči naredite zapeljive in modne - s popularnim zadimljenim ličenjem. Takole gre: potrebujete tri čopiče in tri različne odtenke senčila - zelo svetlo, malce temnejšo in temno - ter črn svinčnik.

 S črnim svinčnikom si ob rob veke najprej narišite črto in jo s čopičem razmažite.

 Na isti čopič nato nanesite najtemnejše senčilo in z njim obarvajte tretjino veke.

 Vzemite drug čopič in srednje temno senčilo ter z njim obarvajte drugo tretjino veke.

 Vzemite še tretji čopič in nanj nanesite najsvetlejši odtenek senčila. Veko barvajte tako dolgo, da se bodo barve med seboj nežno prelile.

 Nato se lotite še spodnjega roba oči: zmešajte srednje temni in svetli ton senčila in ga s čopičem nanesite ob rob oči; senčilo nanašajte od zunanjega kota proti notranjemu.

 Pika na i za videz popolnih zadimljenih oči je nanos maskare.

foto: Dreamstime

Si pravilno pulite obrvi?

Obrvi so okvir obraza in zato morajo biti oblikovane čim privlačneje. Ko se razrastejo, vzemite v roke kakovostno pinceto, upoštevajte pa še naslednje: 

 Določite, kje se bodo obrvi začele, končale in kje bo vrh loka. Obliko zarišite z belim svinčnikom za oči.

 Vrha obrvi načeloma ne smete spreminjati, a ubežne dlačice le populite.

 Če imate v obrveh luknje (kjer so obrvi redke, presvetle ali preveč populjene), uporabite svinčnik enake barve in popravite obliko.

 Nekateri pred puljenjem obrvi uporabijo led, da bi ublažili kasnejšo bolečino. Nikar! Mraz zoži pore in tako se koža trdneje prime dlačice. Kožo moramo zato zmehčati s toplo vlažno krpo in se šele nato lotiti puljenja.

Najlepše ustnice

Mamljive ustnice lahko ustvarite tudi brez pomoči strokovnjakov. Treba se je le držati nekaterih pravil.

 Najprej poskrbite, da bodo vaše ustnice mehke, brez razpok. Naredite nežen piling: z mehko zobno ščetko si ustnice zmasirajte v krožnih gibih, da boste odstranili odvečno suho kožo in odmrle kožne celice.

 Ustnice navlažite z vazelinom in nato nanje nanesite malo tekoče podlage za boljšo obstojnost. Puder popivnajte z robčkom.

 Ustnice občrtajte s črtalom v barvi rdečila ter s čopičem ali prsti nanesite šminko, najbolje, da jo nanašate v več tankih slojih. Končajte z bleščilom. Letošnji  hit so rdečila v živahnih barvah, kot so oranžna, barva fuksije, roza, rdeča.

Proč s trdo kožo

Pediker je sicer nenadomestljiv, kadar se na stopalih pojavi trda koža, a za silo se ji lahko po robu postavimo tudi sami.

 Otrdelo kožo najprej omehčajte, na primer s kopeljo. Zvečer si noge namočite za 10 minut v topli vodi, ki ste ji dodali sol.

 Nato s pilo ali kamnom (nikakor pa ne z britvico!) trdo kožo odstranite in pobrusite, saj tako zgladite kožne celice.

 Stopala osušite in namažite s hranilno kremo, ki vsebuje ureo. Obujte si bombažne nogavice in se odpravite v posteljo. Če boste imeli obute nogavice, bo koža bolje absorbirala vlago iz kreme, morebitne razpoke pa se bodo tudi hitreje zacelile.

Nasvet: Če je koža na vaših petah že močno razpokana, raztopite parafinski vosek in ga zmešajte s kokosovim oljem. Pred spanjem mešanico na debelo namažite na pete in si obujte nogavice. V desetih dneh se bo stanje izboljšalo.

Globinsko čiščenje kože

Ne glede na to, kako pogosto si čistite kožo, lahko na njej še vedno brstijo mozoljčki. Koža je videti siva, brez zdrave rdečice. Takrat pomaga le globinsko čiščenje, za kar potrebujete brisačko, čistilno milo in sodo bikarbono.

 Zavrite vodo v kozici in se nad njo sklonite, pokriti z brisačo. Naj vam para 10 minut odpira pore.

 Umijte si obraz z nežnim milom in sperite z vodo. Kože si ne osušite.

 Na dlan si popršite malo sode in jo vmasirajte v obraz, posebej v kritične predele. Sperite jo z mrzlo vodo.

 Na kožo nanesite masko po svoji izbiri, najbolje takšno, ki vsebuje glino. Učinkovati jo pustite, kot je navedeno v navodilih na embalaži.

 Kožo si osvežite s tonikom. Če je nagnjena k aknam, uporabite tonik s salicilno kislino. Sicer preskusite takšnega na osnovi rožne vode.

 Kožo negujte z vlažilno kremo. V kožo jo vtirajte, dokler se popolnoma ne vpije. 

prejšnji članek
V vodo utrujeni, iz nje prerojeni!
Zdravje
V vodo utrujeni, iz nje prerojeni!
naslednji članek
Skrb za obraz naj bo užitek!
Zdravje
Skrb za obraz naj bo užitek!