pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bi za lepoto dali lastno kri?

20. 5. 2016; 08.25
Avtor: C. P.
vampire_facelift

Drago in boleče, a zvezdniki so pripravljeni na vse. foto: You tube

'Vampire facial' je ime za uporabo lastne krvi v pomlajevalne namene.

Novinarka revije Marie Claire je preizkusila tako imenovano vampirsko lepotno pomlajevanje, z uporabo lastne krvi. Kim Kardashian je vse osupnila, ko si je leta 2013 obraz namazala s krvjo. Vendar sodobni lepotni postopki z lastno krvjo so daleč od tega.

Najnovejši postopek uporabe lastne krvi, ki ga uporabljajo v Hollywoodu, je predvsem za zmanjševanje izpadanja las. Zdravnica Barbara Sturm, ki vodi kliniko v Dusseldorfu je vodi na področju uporabe krvne plazme za lepotne posege. Njene stranke so Kimberley Stewart, John Cusack in George Hamilton, večine pa seveda ne sme omenjati. Zanimivo je, da je zdravnica začela poizkuse kar na sebi, vbrizgala si je krvne proteine, skupaj z drugimi sestavinami, ki se jih uporablja za pomlajevanje. Ko je ugotovila, da deluje, uporablja za zdravljenje plešavosti le zmes lastnih krvnih proteinov.

Postopek je boleč

Sturmova
postopek zagovarja, kljub temu, da je boleč in drag. Mazanje s krvjo torej nima ničesar skupnega z uporabno krvnih proteinov, ki so skorajda brezbarvni. Naša kri ima sposobnost regeneracije in jo zato vse bolj uporabljajo tudi v kozmetične namene, tako trombocite kot levkocite. Pri posegu za izgubo las je potrebna lokalna anestezija in več injekcij, za obraz se postopek ponovi brez omrtvičenja. Specialistka izdeluje tudi kremo iz krvne plazme s katero so stranke še posebej zadovoljne.

Nekateri so za lepoto pripravljeni narediti vse, na srečo je še vedno več krvodajalcev, ki rešujejo življenja, kot tistih, ki jih skrbijo gubice.

prejšnji članek
Sprostite se v skladu z vašim horoskopom!
Horoskop
Sprostite se v skladu z vašim horoskopom!
naslednji članek
Vitki s pritiskom na uho
Odnosi
Vitki s pritiskom na uho
#nasazenazenska
nasazenazenska