pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Raven trebušček do poletja!

25. 5. 2016; 02.30
Avtor: Mira Čirović/Fatalna
photoshoot-on-the-beach-1388578_1920

foto: Pixabay

Še tako intenziven trening ne bo pomagal, če trebušne mišice prekriva debel sloj nakopičene telesne maščobe.

Pri oblikovanju trebušnih mišic je za njihovo vidnost bolj kot sama vadba pomembna pravilna prehrana. Bolj ko boste dosledni pri vadbi in prehrani, hitreje vam bo šlo.

Uravnoteženo

Ni vam treba na pretirano strogo dieto, je pa nujno, da s prehrano vnesete manj kalorij, kot jih porabite. Kalorični primanjkljaj je namreč pogoj za izgubo telesne maščobe. Čim več manjših obrokov dnevno, izogibajte se predelanim živilom, uživajte veliko zelenjave in polnozrnatih ogljikohidratnih živil, s sadjem pa ne pretiravajte, saj lahko prevelike količine sadnega sladkorja (fruktoze) upočasnijo izgubljanje kilogramov. Ne pozabite na beljakovine in zdrave maščobe! 

Najboljša vaja za trebuh 

Lezite na hrbet in pokrčite noge. Roke imejte ob telesu in dvigujte le glavo ter zgornji del trupa, tako da ju približujete kolenom. Naredite od 10 do 20 ponovitev in po približno 30 sekundah odmora vse skupaj ponovite vsaj štirikrat. Zelo pomembno je, da vajo pod popolnim nadzorom izvajate izključno s trebušnimi mišicami. 

Nič na hitro! 

Hitra prehrana vsebuje veliko kalorij in vodi v čezmerno telesno težo in pridobivanje maščob, ki se začnejo sprva nabirati prav na trebuhu. Za maščobe na trebuhu so krive predvsem transmaščobe oziroma delno hidrogenirana olja, ki jih najdemo v margarini, pekovskih izdelkih, kot je kruh, namazih, ocvrti hrani, piškotih, sladoledu in sladkarijah. Zato se jim raje izogibajte! Za maščobne blazinice na trebuhu pa pogosto ni kriva le vrsta hrane, temveč tudi preveliki in neredni obroki. Ko na dan pojemo več, kot naše telo potrebuje, se nam odvečne kalorije, bodisi beljakovine, maščobe ali sladkorji, začnejo nalagati v obliki maščobnih blazinic.

3 + 2 = raven trebuh

Poskrbite, da imate na dan tri glavne obroke in dve malici. Priporočljivo je, da se prehranjujete z živili z nizkim glikemičnim indeksom, kot so proso, pira, polnozrnati riž in testenine. Beli kruh zamenjajte s polnozrnatim ter se izogibajte alkoholnim in gaziranim pijačam. V prehrano vključite beljakovine, predvsem pa zelenjavo, ki ima veliko antioksidantov in ki pomaga pri izločanju strupov iz telesa. Odlična izbira so zelena solata, avokado, brokoli, cvetača, korenje in redkev. Za malico si privoščite pest oreščkov, ki uravnavajo lakoto in raven sladkorja v krvi. Izogibajte se soli, saj zadržuje vodo v telesu, hrano raje začinite s kumino in čilijem. Tudi zeleni čaj vam lahko pomaga, saj v kombinaciji z vadbo prispeva k zmanjševanju telesne teže in maščob na trebuhu.

Bi imeli ozek pas?

Če si poleg ravnega trebuščka želite tudi ožji pas, potem si omislite hulahup obroč. Strokovnjaki namreč pravijo, da je obroč najboljši prijatelj ozkega pasu. Vadba z obročem pa je tudi zelo zabavna! Če želite bolj zahtevno vajo, si lahko omislite obtežen hulahup obroč, ki masira akupunkturne točke in vam pomaga še hitreje raztopiti maščobo okoli pasu. Poleg obroča si lahko omislite tudi žogo za sedenje, ki je namenjena izboljšanju drže, vendar pa pomaga tudi pri krepitvi telesnega težišča, ki je bistveno za oblikovanje ozkega pasu.

Steznik Kim Kardashian

Za pravo evforijo ozkih pasov pa gre zahvala ameriški resničnostni zvezdnici Kim Kardashian, ki je že pred časom na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, na kateri nosi steznik. V telovadnici je prek svojih običajnih športnih oblačil oblekla steznik, ki je namenjen oženju pasu. V dveh tednih naj bi Kim s steznikom izgubila kar tri kilograme. Za viden učinek in preoblikovanje telesa je starleta nosila steznik več ur na dan – vedno med vadbo in med vsakim obrokom.




prejšnji članek
Do zdravja kar po abecedi!
Zdravje
Do zdravja kar po abecedi!
naslednji članek
Adele ujeli zgoraj brez!
Svet slavnih
Adele ujeli zgoraj brez!