lažni pravoslavni duhovnik Svet24.si

VIDEO: Škandal v Srbiji, izdajal se je za ...

ENERGIJE Dobra karma

Za optimalno delovanje: energijska napoved od 13. ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 13. decembra

Konji, kraj, janez sabolek - sabla Svet24.si

Inšpekcija obupala nad konji – menda zato, ker ...

boginja Dobra karma

Petek 13. in njegovih 13 starodavnih keltskih ...

indira Njena.si

Razgaljena in vroča Indira zanetila splet

lucija Njena.si

Kaj se je po snemanju zgodilo med Lucijo in ...

Kako do bolj napete kože na vratu?
| N.N.

Kako do bolj napete kože na vratu?

Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu.

Ponavadi skrbno izberemo kremo za obraz ter kremo za okoli oči in zaradi suhe kože na rokah mimogrede kupimo še kremo zanje. Na vrat pa pozabimo, čeprav je tudi koža na njem vsak dan bolj ali manj izpostavljena vremenskim vplivom.

Poleg tega je koža na vratu občutljivejša, tanjša, nima lojnic in z leti izgublja prožnost. Zato potrebuje vlago, če se hočete izogniti gubam, ohlapnosti in pigmentnim madežem.

Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu s kremo in malo telovadbe z obraznimi ter vratnimi mišicami postane vaša vsakodnevna navada.

Za nego vratu lahko uporabite tudi kremo za obraz, čeprav so na tržišču tudi specializirane kreme, ki bolj ustrezajo sestavi in potrebi kože na vratu.

V boju z gubami lahko poleg krem uporabimo laser ali injekcije.

Z laserjem spodbudimo nastajanje kolagena. Deluje globoko in učinkovito  ter trajneje napne kožo. Primeren je za zelo zgubano kožo.

Injekcije so površinske. Z injekcijo v pol centimetra pod kožo vnesemo vlažilne sestavine, zaradi katerih postane koža napeta. Delovanje je kratkotrajnejše, odvisno od vsebine, toda učinek je takojšen.