kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako do bolj napete kože na vratu?

2. 12. 2019; 04.00
Avtor: N.N.
Koža na vratu je zelo občutljiva
Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu.

Ponavadi skrbno izberemo kremo za obraz ter kremo za okoli oči in zaradi suhe kože na rokah mimogrede kupimo še kremo zanje. Na vrat pa pozabimo, čeprav je tudi koža na njem vsak dan bolj ali manj izpostavljena vremenskim vplivom.

Poleg tega je koža na vratu občutljivejša, tanjša, nima lojnic in z leti izgublja prožnost. Zato potrebuje vlago, če se hočete izogniti gubam, ohlapnosti in pigmentnim madežem.

Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu s kremo in malo telovadbe z obraznimi ter vratnimi mišicami postane vaša vsakodnevna navada.

Za nego vratu lahko uporabite tudi kremo za obraz, čeprav so na tržišču tudi specializirane kreme, ki bolj ustrezajo sestavi in potrebi kože na vratu.

V boju z gubami lahko poleg krem uporabimo laser ali injekcije.

Z laserjem spodbudimo nastajanje kolagena. Deluje globoko in učinkovito  ter trajneje napne kožo. Primeren je za zelo zgubano kožo.

Injekcije so površinske. Z injekcijo v pol centimetra pod kožo vnesemo vlažilne sestavine, zaradi katerih postane koža napeta. Delovanje je kratkotrajnejše, odvisno od vsebine, toda učinek je takojšen.

prejšnji članek
Je uporaba 'jutranje tabletke' priporočljiva in kakšen je njen vpliv?
Zdravje
Je uporaba 'jutranje tabletke' priporočljiva in kakšen je njen vpliv?
naslednji članek
Ozaveščena Billie Eilish
Svet slavnih
Ozaveščena Billie Eilish