Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

7 Svet24.si

To so najbolje plačani zvezdniki na svetu

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

Bolnišnica jesenice, jeseniška bolnišnica Svet24.si

Okužena medicinska sestra v jeseniški ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Kako do bolj napete kože na vratu?
| N.N.

Kako do bolj napete kože na vratu?

Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu.

Ponavadi skrbno izberemo kremo za obraz ter kremo za okoli oči in zaradi suhe kože na rokah mimogrede kupimo še kremo zanje. Na vrat pa pozabimo, čeprav je tudi koža na njem vsak dan bolj ali manj izpostavljena vremenskim vplivom.

Poleg tega je koža na vratu občutljivejša, tanjša, nima lojnic in z leti izgublja prožnost. Zato potrebuje vlago, če se hočete izogniti gubam, ohlapnosti in pigmentnim madežem.

Po 30. letu postaja koža občutljivejša, tako da je dobro pomisliti tudi na nego kože na vratu, po štiridesetem pa se zagotovo pojavijo gubice in takrat je pravi čas, da negovanje vratu s kremo in malo telovadbe z obraznimi ter vratnimi mišicami postane vaša vsakodnevna navada.

Za nego vratu lahko uporabite tudi kremo za obraz, čeprav so na tržišču tudi specializirane kreme, ki bolj ustrezajo sestavi in potrebi kože na vratu.

V boju z gubami lahko poleg krem uporabimo laser ali injekcije.

Z laserjem spodbudimo nastajanje kolagena. Deluje globoko in učinkovito  ter trajneje napne kožo. Primeren je za zelo zgubano kožo.

Injekcije so površinske. Z injekcijo v pol centimetra pod kožo vnesemo vlažilne sestavine, zaradi katerih postane koža napeta. Delovanje je kratkotrajnejše, odvisno od vsebine, toda učinek je takojšen.