Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tole je spomin na dopust, ki traja večno!

8. 7. 2016; 11.50
Avtor: Promocijsko gradivo
straw_hat_open_book_seashells_starfish_sand_background-1920x1080
Tudi vi obujate spomine na preteklost in pišete razglednice? Našli smo nekaj nasvetov, kako pravilno napisati razglednico. Vas zanima?

Kako napisati razglednico?
Ali je pomembno, kaj in kako napišemo na razglednico, ki jo pošljemo svojcem, prijateljem ali sodelavcem? Razglednice, poslane po pošti, se vedno razveselimo. Vsekakor je vredna več kot SMS-sporočilo, saj jo moramo najprej izbrati, napisati, prilepiti znamko in poiskati še poštni nabiralnik. Vemo pa, da je vsaka stvar vredna toliko, kolikor truda smo vložili vanjo. In na kaj moramo biti pozorni pri pisanju razglednice?


Na kaj ne smete pozabiti?
Najprej moramo pogledati, koliko vrstic imamo na voljo, da bomo lahko čitljivo napisali naslov. Če ni dovolj prostora, lahko besede spoštovani/a, gospa/gospod opustimo. Nekoč smo uporabljali okrajšavo P. N. (prejme naj), zdaj pa ni več v navadi. Ime napišemo pred priimkom.

Ste vedeli, da je pomemben tudi datum?
Datum napišemo v desni zgornji kot. Pred datumom napišemo kraj, iz katerega pošiljamo razglednico. Ime kraja in datum sta pomembna zato, ker iz njiju razberemo, od kod prihajajo pozdravi in kdaj je bila razglednica napisana. Marsikdo namreč razglednice shrani za spomin. Tako nam tudi po dolgih letih še veliko povedo.

In vsebina?
Vsebina je lahko splošna ali pa tudi zelo osebna. To je odvisno od pošiljatelja. Nekateri radi pišejo šaljivo, drugi malo bolj resno, lahko malo bolj na dolgo ali pa samo »lep pozdrav«.Naslovnika lahko nagovorimo s »spoštovana/spoštovani« ali »draga/dragi«, to je odvisno od našega odnosa do naslovnika. V zadnjem času se je sicer ta način nagovarjanja začel opuščati in se sporočilo začne z besedo »pozdravljeni«.

In potem?
Potem se razpišite po mili volji. Lahko uporabite veliko domišljije in kreativnosti, s katero boste še dodatno osrečili naslovnika. Osnovna pravila so sicer simpatična, a prav je, da jih kdaj tudi preskočite. Saj je vendarle poletje, kajne?

prejšnji članek
Zvezda nekoč izklesana, danes nabira kilograme
Svet slavnih
Zvezda nekoč izklesana, danes nabira kilograme
naslednji članek
Hočem čokolado!!!
Zdravje
Hočem čokolado!!!