hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pri katerih lepotnih izdelkih ne smete varčevati

10. 6. 2018; 04.00
Avtor: M. G./Bodi zdrava
kozmetika 5

foto: arhiv njena.si

Je dražja kozmetika res boljša ali gre samo za prestižnejšo znamko?

Na to vprašanje pogosto odgovor ni preprost. Če boste želeli privarčevati, je odgovor le en: kupite tiste lepotne izdelke, ki jih zares potrebujete.

Manj je več

Namesto desetih lakov za nohte, treh dnevnih krem in štirih nočnih krem ter petih šmink raje izberite pet izdelkov za nego, ki so zares dobri in boste zanje odšteli malce več denarja, kot pa da kupite dvajset izdelkov, s katerimi ste želeli privarčevati.

Kaj lahko kupujete po nižjih cenah?

Razne vlažilne kreme in izdelke za čiščenje kože lahko vedno dobite po nižjih cenah, pa je njihova kakovost prav tako na visoki ravni, kot so izdelki znanih blagovnih znamk. Zato se odločite, pri čem boste varčevali in kateri izdelek bo tisti, kjer boste pripravljeni odšteti nekoliko več denarja.

Preverjajte sestavine!

Če se odločite za nakup dobrega negovalnega izdelka, najprej preverite njegove sestavine. Veliko prestižnih blagovnih znamk namreč uporablja poceni sestavine, ki pa niso ravno najboljše in ne ponujajo revolucionarnih rezultatov.

Dražji so izdelki, s katerimi res dosežete vidne rezultate

Zapomnite si: za najboljšo nego kože potrebujete čistilno sredstvo, antioksidante, vlago in UV-zaščito.

Da, izdelki, ki naredijo veliko spremembo na koži, ki že kaže znake staranja, obstajajo. Navadno gre za nekoliko dražje izdelke, za katere pa velja naslednje pravilo: uporabljajte jih redno in ne obupajte. Krema, s katero želite doseči rezultate, bo te pokazala šele po približno treh mesecih uporabe. Izdelki, ki so po navadi dražji, so na primer antioksidantni serumi, tretmaji z vitaminom A in njegovimi derivati, AHA-kisline itd.

Bodite pozorni tudi na rok trajanja

Lahko se zgodi, da imajo dražji izdelki krajši rok trajanja. Zato velja naslednji nasvet: nikar ne varčujte s kremo samo zato, ker je bila draga. V tem primeru boste morda ravno zato škodovali sebi in svoji koži. Nekateri pudri in šminke na oljni bazi lahko spremenijo strukturo, če je njihov rok uporabe pretekel. Veliko pozornosti namenite tudi ličilom, ki vsebujejo kovine, saj lahko slednje oksidirajo in pripeljejo do hudih alergij.

Če se hočete zares izogniti gubam …

… potem je v prvi vrsti nasvet samo en: izognite se soncu. To je najcenejša in najboljša zaščita, ki vam bo dala neverjetne rezultate. Zato namesto drage kozmetike raje za začetek uporabite kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem na vseh delih telesa.

Kako boste še drugače upočasnili staranje?

Znake staranja boste lahko na koži upočasnili, če boste pili dovolj vode in se zdravo prehranjevali, še zlasti pomembna so živila z veliko antioksidanti. Poleg tega dovolj počivajte, bodite telesno aktivni, ne kadite in redno obiskujte dermatologa. Vsak dan se umivajte s hladno vodo in trudite se, da po čiščenju vedno nanesete še tonik in kremo. Nanos naj bo čim bolj nežen. Kremo nanesite s krožnimi gibi samo z blazinicami prstov. Ne pozabite pocrkljati tudi vratu, dekolteja in ram.

Kateri izdelki so tisti, ki jih resnično potrebujete?
Kot smo že omenili, je prvi korak ta, da nehate kupovati kozmetične izdelke, ki jih ne potrebujete. Potrebujete pa predvsem čistilno sredstvo, UV-zaščito, antioksidante in vlago.
Oseba, ki ima normalni tip kože, za dnevno nego potrebuje:
- čistilni gel ali čistilno mleko ali micelarno raztopino,
- tonik ali serum ali kremo z antioksidanti in vlažilnimi sestavinami,
- dnevno in nočno kremo,
- po potrebi puder ali BB-kremo z UV-zaščito.
Če je vaša koža suha, bo verjetno za nego potrebovala še kaj mastnega. Če res pazite na denar, potem lahko v svojo dnevno kremo vmešate malce hladno stiskanega olja, zvečer pa lahko uporabite samo olje.

Pri katerem izdelku ne smete varčevati?

Velja pravilo, da se splača malce več denarja vložiti v dobro antioksidantno kremo, serum ali tonik. Cene kakovostnih serumov se sicer začnejo pri 30 evrih in segajo krepko čez sto, a vam bo vaša koža hvaležna. Prav tako je višja cena antioksidacijskih izdelkov. Zato v nakup navedenih izdelkov vložite malce več energije, in ko boste našli pravega, cene preverite še na spletu. Verjeli ali ne, utegne se zgoditi, da boste presenečeni!

Izdelki za nego proti staranju kože

Tako imenovani 'anti-aging' izdelki so pogosto dražji, a zaradi sestavin vredni svojega denarja. Dokazano je namreč, da vitamina C in E ter vitamin A z derivati (na primer retinolom) resnično delujejo proti staranju kože. Zato še enkrat dobro preberite, katere sestavine vsebuje izdelek, ki ga nameravate kupiti.

prejšnji članek
Princesa Charlotte padla na balkonu, rešila jo je mati Kate
Svet slavnih
Princesa Charlotte padla na balkonu, rešila jo je mati Kate
naslednji članek
V zvezi z veliko mlajšim
Zdravje
V zvezi z veliko mlajšim
#nasazenazenska
nasazenazenska