Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Navade, ki vas postarajo

24. 10. 2016; 09.00
Avtor: mb
ženska

ženska se gleda v ogledalo foto: Profimedia

Se ob pogledu v ogledalo vsakič znova vprašate, kam letijo leta in zakaj se tako hitro starate?

Mogoče pa niso kriva le leta, ampak tudi vaše navade. Začudeni boste, katere vsakodnevne razvade so tiste, ki načenjajo vaš mladostni videz.

1. Premalo spite

Rezultat premalo spanca niso samo temni podočnjaki, ki se jih tako obupno trudite skriti z ličili, ampak na vas to vpliva veliko bolj, kot si lahko mislite. V zadnjem času strokovnjaki vse bolj povezujejo pomanjkanje spanca s povečano telesno težo, nenehno utrujenostjo, pomanjkanjem zbranosti in počasnejšim razmišljanjem. 

2. Pojeste preveč sladkarij

Živila, ki vsebujejo veliko sladkorja, niso nevarna samo zato, ker redijo, ampak nas proces, ki ga v telesu sproži sladkor, tudi postara. Vsakokrat ko si boste po večerji nameravali naročiti še sladico, dobro premislite, ali je nekaj minut sladkega užitka res vrednih, da bi vaša koža na obrazu izgubila napetost in mladostni sijaj ter da bi se izrazne gubice še bolj poglobile. 

Sladkor v telesu sproža procese, ki vas postarajo, zato ne pretiravajte s sladkanjem. foto: Profimedia

3. Delate preveč stvari hkrati

Čeprav mislite, da ste zaradi tega, ker ste sposobni v nekaj urah opraviti več kot marsikdo drug, na boljšem, se pošteno motite. To vaše telo spravlja v stres, stres pa vas postara. 

4. Uživate premalo maščob

Seveda s tem ni mišljeno, da morate vsak dan pojesti sočen hamburger ali slasten kebab. Pomembno je, da uživate dovolj zdravih maščob omega-3, zato bi morali na jedilnik vsaj dvakrat na teden vključiti živila, ki jih vsebujejo. To so na primer losos, skuše, orehi in lanena semena. 

5. Ne uporabljate kreme za okoli oči

Koža okoli oči je tanjša kot drugod po telesu, zato zahteva bolj skrbno nego, hitreje pa se tudi pokažejo posledice zanemarjanja. Zato je pomembno, da izberete dobro in hranljivo kremo, primerno tipu kože in starosti, ter jo redno uporabljate. 

6. Preveč gledate televizijo

Strokovnjaki pravijo, da nam vsaka ura, ki jo preživimo pred televizorjem, lahko skrajša življenje za 22 minut. Težava je predvsem v tem, da pred televizorjem sedimo in si ob kakšni dobri nadaljevanki običajno privoščimo še prigrizek. Če se res ne morete odtrgati od maratonskega gledanja najnovejših delov telenovele ali napetega filma, si vsake pol ure vzemite odmor in se sprehodite po stanovanju. 

7. Med spanjem zakopljete obraz v blazino

Spanje na trebuhu je za vse, ki si želite, da bi bil vaš obraz videti bolj mladosten, skoraj greh. S starostjo ta greh postaja še večji, saj se koža na obrazu vse težje povrne v prvotno stanje in gube, ki si jih povzročate tako, da spite z obrazom, zakopanim v blazino, lahko sčasoma na obrazu tudi ostanejo.

prejšnji članek
Horoskop: Blagor vam, če ga imate!
Horoskop
Horoskop: Blagor vam, če ga imate!
naslednji članek
Hudo bolna igralka na koncu z močmi
Svet slavnih
Hudo bolna igralka na koncu z močmi