Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bi imeli lepo zaokroženo in polno zadnjico?

28. 2. 2017; 04.29
Avtor: dr. Andrej Repež, asist. Peter Zorman/Bodi zdrava
Zadnjica, ritka, lepotne operacije

foto: Profimedia

Lepo zaokrožena in polna ženska zadnjica je v nekaterih okoljih pomembnejši del ženske postave in ima večji vpliv na spolno privlačnost kot lepe dojke.

Tudi zaradi globalizacije takšnih estetskih meril je v svetu preoblikovanje zadnjice z lastno maščobo kirurški poseg, ki doživlja najhitrejši vzpon. Nekateri ljudje imajo plosko in neizrazito zadnjico že od rojstva. Pri drugih zaradi zmanjšane prožnosti tkiv in nihanj v telesni teži zadnjica postopno izgubi mladostno polnost in čvrstost. Podkožno maščevje na telesu se po nosečnosti in s staranjem prerazporedi in nakopiči v predelu pasu, trebuha in stegen, od koder ga tudi z intenzivno telovadbo in hujšanjem ni mogoče odpraviti. Za rešitev teh težav plastični kirurgi uporabljamo kirurški poseg, ki so ga Američani poimenovali brazilian butt lift (brazilski dvig zadnjice), čeprav ime zavaja v dveh pogledih. Ne gre za pravi dvig zadnjice, temveč za preoblikovanje s polnjenjem. Razvili ga niso v Braziliji, ampak v ZDA. Tam se je razširil zlasti v obalnih zveznih državah, kot sta Florida in Kalifornija, saj je na plaži še težje skriti pomanjkljivosti. Pridevnik brazilski torej ne opisuje izvora tehnike, temveč obliko okroglih, polnih in zapeljivih zadnjic karnevalskih plesalk in domačink s Copacabane. Na posnetkih iz Ria so zadnje plati vedno v ospredju in hitro se zazdi, da tam ploskih ritnic sploh ne poznajo. Mnogim so všeč tudi obline raznih medijsko izpostavljenih žensk, kot sta JLo in Kim Kardashian.

Oblikovanje brazilske zadnjice z lastno maščobo

Obliko telesa v veliki meri določa prirojena razporeditev maščobnih celic. S spreminjanjem telesne teže se spreminja prostornina maščobnih celic. Ko pridobimo nekaj kilogramov, se maščobne celice povečajo, kar opazimo kot nakopičeno maščevje. Ker imamo ljudje na posameznih delih telesa določeno število maščobnih celic, imajo posegi, pri katerih zmanjšamo število celic (liposukcija) ali ga povečamo (lipofiling), trajen učinek. S preoblikovanjem podkožnega maščevja trajno poudarimo obline in oblikujemo želeno postavo. Pri oblikovanju brazilske zadnjice z liposukcijo skozi nekaj milimetrov velike luknjice odstranimo odvečno podkožno maščevje s spodnjega dela hrbta, pasu in trebuha. S tem zožimo telo v pasu in optično že poudarimo zadnjico. Po potrebi z liposukcijo preoblikujemo tudi stegna, kjer se pogosto nabira maščoba nad kolki (jahalne hlače) in ob kolenih. Maščobo očistimo in vbrizgamo v izbrana mesta na zadnjici. S prenosom maščobe napolnimo in zaokrožimo zadnjico. Glavni cilj ni povečanje, pač pa oblikovanje privlačne, okrogle in čvrstejše zadnjice.

Kakšne so druge možnosti preoblikovanja zadnjice?

Klasični dvig zadnjice je namenjen ljudem z zelo povešeno zadnjico in veliko odvečne kože. Najpogosteje je takšno stanje posledica staranja in velike izgube telesne teže. Pri tem posegu zadnjico preoblikujemo z izrezom odvečne kože in podkožnega maščevja. Če jo želimo poudariti, lahko povešeno tkivo pri operaciji prerazporedimo in s tem napolnimo ritnici. Gre za večji kirurški poseg, ki pusti dolgo brazgotino v zgornjem delu zadnjice.

Zadnjico je mogoče povečati in preoblikovati tudi z vstavitvijo posebnih silikonskih vsadkov. Ta metoda je primerna predvsem za povečanje prostornine in izboljšanje oblike ploščatih zadnjic pri osebah brez odvečne maščobe.

Komu je poseg namenjen?

Najpogosteje nas pacienti obiščejo predvsem zaradi odvečnih maščobnih blazinic in so presenečeni, da lahko odstranjeno maščobno tkivo, za izboljšanje rezultatov, uporabimo na drugem delu telesa. Lipofiling je lahko kot pika na i po dobri liposukciji. Oblikovanje brazilske zadnjice je namenjeno vsem, ki želijo imeti lepše zapolnjeno zadnjico in imajo dovolj odvečne maščobe, ki bi se je želeli znebiti. Vse spremembe se dopolnjujejo v poudarjeno ženski postavi zapeljivih oblin, ki bodo opazne tako na plaži kot v oprijetih kavbojkah ali krilu.

prejšnji članek
FOTO: Vojvodinja Kate je s to potezo zaslepila prisotne
Svet slavnih
FOTO: Vojvodinja Kate je s to potezo zaslepila prisotne
naslednji članek
Zakaj je spanje tako zelo pomembno
Zdravje
Zakaj je spanje tako zelo pomembno