duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Ste že sive? To so živila, ki povrnejo naravno barvo las
| Njena.si

Ste že sive? To so živila, ki povrnejo naravno barvo las

Ni nujno, da sivino skrivate. Še zdaleč ne, kajti novi lepotni trendi pozdravljajo sivo barvo v laseh., Profimedia

Pepelnati, srebrni, kositrni ... Kakorkoli jih že poimenujete, sivim lasem ne uide nihče.

Če sta v družini oba starša dokaj zgodaj osivela, je torej velika verjetnost, da se bo to zgodilo tudi vam, s preventivnim ravnanjem pa prezgodnjo osivelost lahko »odložite«. Zelo pomembno je, da se izogibate neposredni izpostavljenosti soncu, da uporabljate antioksidante, zlasti flavonoide, pa tudi elementa cink in baker varujeta pred osivelostjo. Veliko lahko storite še s primerno prehrano in zdravim življenjskim slogom.

Opustite kajenje, saj povzroča prezgodnje staranje celotnega telesa in tudi pojav sivih las.

Kari 

Začimba kari dokazano pospešuje nastajanje melanina, prezgodnjo osivelost pa preprečuje tudi prehrana z morskimi sadeži, oreščki in sadjem, recimo robidami, ananasom, kakiji, mandlji in bučnimi semeni. Priporočeno je uživati hrano, ki vsebuje baker (repo, stročji fižol, špinačo in meso).

Orehi 

Orehi so zelo uporabni pri poudarjanju temne barve las. Zdrobite zelene zunanje lupine orehov, rahlo jih posolite in zalijte z vodo. Po treh dneh tekočini v razmerju 3 : 1 dodajte še vodo in jo 20 minut kuhajte na zmernem ognju. Poparek ohladite, prelijte si ga čez lase in pustite učinkovati pol ure. Potem lase temeljito sperite. 

Sezam 

Kombinacija sezamovega olja, korenčkovega soka in semen triplata je ajurvedsko pomagalo proti sivim lasem. Zmešajte po eno skodelico sezamovega olja in korenčkovega soka ter pol skodelice semen triplata. V prozorni steklenici pustite na soncu 21 dni. Nanašajte na nase tri mesece in obvarovali se boste prezgodaj osivelih las.

Skrijte sivino 

Če naravne metode preprečevanja osivelosti odpovedo in se pojavu sivih las ne morete več postaviti po robu, imate na voljo še vedno celo vrsto sintetičnih barv, ki sivino skrijejo. Barvni prelivi trajajo nekaj tednov in so dobra izbira za tiste, ki na glavi prvič opazijo nekaj sivih las. Prameni, navadno v svetlejši barvi, prikrijejo sive lase in se zlijejo s preostalimi lasmi. Trajno barvo frizerji priporočajo takrat, ko imate že okoli 50 odstotkov sivih las. Če se ne želite barvati, sive lase prikrijte z barvnim pršilom.