Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

5 nasvetov, kako s telefonom posneti popolno Instagram fotko

3. 4. 2017; 12.01
Avtor: Oglasno sporočilo
Huawei_P10 in hand_portrait
V svetu, ko so objave na družbenih omrežjih del vsakdana, vsi želimo popolne fotografije.

Dober fotoaparat lahko tu zelo pomaga, s pomočjo novega Huaweijevega telefona P10 pa boste svoje prijatelje očarali z vsako objavljeno fotografijo.


1. Portreti

Namenska funkcija, ki pomaga pri zajemu portretov je novost na Huaweiju P10. Dvojna kamera Leica 2.0 na modelu P10 uporablja posebno 3D zaznavanje obraza, s katerim natančno zazna fotografiran obraz, kar omogoča zameglitev ozadja (t. i. bokeh), ki ustvarja profesionalnost. Do danes je bilo zajemanje takšnih portretov mogoče le z dragimi kamerami s profesionalnimi portretnimi objektivi, s P10 pa boste lahko kar sami ustvarili krasen portret – kot nalašč za profilno fotografijo.

Zaradi odlične prednje kamere bodo vaši selfiji vedno 'perfect 10'!


2. Selfiji

Selfiji so zadnja leta najmočnejši trend mobilne fotografije, zato je Huawei skupaj z Leico zasnoval odlično prednjo kamero, s katero bodo vaši selfiji vedno "perfect10". Novi senzor namreč zagotavlja dvakrat več svetlobe na fotografijah tako na dnevni svetlobi, kot med divjimi večeri s prijatelji. Ko se skupina prijateljev pojavi pred kamero bo telefon samodejno preklopil v širokokotni način. Tako se bo selfi uspešno spremenil v skupinski selfi.


3. Črnobele fotografije

Huawei P10 vas bo navdušil tudi s črno-belim načinom fotografiranja. Tovrstne fotografije so posebej popularne pri fotografiranju stavb, saj ustvarijo umetniški in včasih celo nekoliko misteriozen pridih. Popolno za ohranjanje spominov s potovanj.

foto: Huawei_P10


4. Light painting oz. risanje s svetlobo

Risanje s svetlobo je posebnost najnovejšega Huaweijevega telefona. Ko zaženemo ta način imamo na voljo 4 funkcije, ki nam omogočajo: umetniški zajem avtomobilskih luči ponoči (Car light trails), svetlobne grafite (Light grafitti), tekoče vode (Silky water) ter sledenje premikanja zvezd (Star track). Risanje s svetlobo seveda zahteva uporabo stojala zaradi dolgih časov zajema, a vas bodo končni rezultati resnično navdušili. Najbolj zabavna od teh funkcij je Light grafitti. Sami ali pa s pomočjo prijateljev lahko z držanjem kresničk ali pa drugih virov svetlobe rišete in pišete po zraku.

Novi senzor zagotavlja dvakrat več svetlobe na fotografijah tako na dnevni svetlobi, kot med divjimi večeri s prijatelji.


5. Profesionalni način

Bolj napredni uporabniki Huaweija P10 boste najbolj uživali v uporabi t. i. PRO načina. V tem načinu boste dobili popoln nadzor nad vsemi parametri – kot pri profesionalni DSLR kameri. Iz zajetih fotografij in video posnetkov pa bo nova Highlight funkcija v galeriji na Huaweiju P10 ustvarila posebno video predstavitev z zanimivimi prehodi, učinki in glasbo. Ta funkcija je bila razvita s kultno blagovno znamko GoPro in temelji na aplikaciji Quik.

Iz zajetih fotografij in video posnetkov nova Highlight funkcija v galeriji na Huaweiju P10 ustvari posebno video predstavitev.

Več na #perfect10 @huaweimobilesi

prejšnji članek
Novinar POP TV se je moral na hitro posloviti
Resničnostni šovi
Novinar POP TV se je moral na hitro posloviti
naslednji članek
Športne vaje za dni, ko smo leni
Zdravje
Športne vaje za dni, ko smo leni