sabine nessa Svet24.si

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala ...

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

the-prince, hbo Odkrito.si

Satira kraljeve družine, ki je tako neokusna, da ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Naredite sami: Pirhi brez umetnih barvil
| V. M.

Naredite sami: Pirhi brez umetnih barvil

Prepustite se domišljiji in ustvarite unikatne pirhe., V. M.

Vam letošnje leto ni pri srcu misel, da bi se barvanja velikonočnih jajčk lotili na klasičen način? Kaj pa, če se lotimo krasitve brez naravnih ali umetnih barvil?

Bela kokošja jajca predstavljajo lepo dekoracijo že povsem brez dodatkov. V objemu gnezda iz naravnih kokosovih vlaken bodo videti preprosto in čudovito. Lahko pa jih seveda tudi okrasite z motivi, ki bodo belim srajčicam vdahnili šik videz.

Mi smo se poigrali takole …

Krasitev z barvnim peskom
Kuhana kokošja jajca ohladite in dobro obrišite. Na polovico jajčka s čopičem nanesite tanek sloj lepila (mi smo uporabili Mekol), nato pa lepljivi del povaljajte v barvnem pesku. V dlani jajce povaljajte in učvrstite, da se pesek dobro prime podlage. Linijo, ki loči s peskom okrašen del od čistega jajca, prelepite z okrasnim trakcem. Slednjega lahko okrasite s cvetličnimi motivi ali drugo dekoracijo, ki jo imate na voljo.


Trakovi in bleščice
Čudovito in preprosto dekoracijo lahko pričarate tudi tako, da jajce prevežete s tankim svilenim aranžerskim trakom ali priljubljenimi washi samolepilnimi trakovi. Tudi na slednje s silikonsko pištolo prilepite ljubke motive. Uporabite lahko tudi ploščate bleščice, ki so na voljo v trgovinah z materialom za ustvarjanje.

Pika, pika, pikica …
Bela jajčka pa bodo šik tudi s pikčastimi motivi, ki jih v enakomernem razmerju namestite po celotni površini jajca. Pikice lahko upodobite s ploščatimi bleščicami okrogle oblike ali pa jih naslikate s pomočjo laka za nohte. S čopičem boste namreč povsem preprosto oblikovali pikice, ki bodo zlasti privabljale poglede v srebrni ali zlati barvi.