ženska vesolje Dobra karma

16 jasnih primerov, kako nam vesolje pošilja ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

Silvia Romano Svet24.si

Srečna rešitev humanitarke, priokus pa grenak

koronavirus, španija Svet24.si

Španiji se obeta še šesto podaljšanje izrednih...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Najstnica.si

Nesreča med snemanjem videospota

Naredite sami: Pirhi brez umetnih barvil
| V. M.

Naredite sami: Pirhi brez umetnih barvil

Prepustite se domišljiji in ustvarite unikatne pirhe., V. M.

Vam letošnje leto ni pri srcu misel, da bi se barvanja velikonočnih jajčk lotili na klasičen način? Kaj pa, če se lotimo krasitve brez naravnih ali umetnih barvil?

Bela kokošja jajca predstavljajo lepo dekoracijo že povsem brez dodatkov. V objemu gnezda iz naravnih kokosovih vlaken bodo videti preprosto in čudovito. Lahko pa jih seveda tudi okrasite z motivi, ki bodo belim srajčicam vdahnili šik videz.

Mi smo se poigrali takole …

Krasitev z barvnim peskom
Kuhana kokošja jajca ohladite in dobro obrišite. Na polovico jajčka s čopičem nanesite tanek sloj lepila (mi smo uporabili Mekol), nato pa lepljivi del povaljajte v barvnem pesku. V dlani jajce povaljajte in učvrstite, da se pesek dobro prime podlage. Linijo, ki loči s peskom okrašen del od čistega jajca, prelepite z okrasnim trakcem. Slednjega lahko okrasite s cvetličnimi motivi ali drugo dekoracijo, ki jo imate na voljo.


Trakovi in bleščice
Čudovito in preprosto dekoracijo lahko pričarate tudi tako, da jajce prevežete s tankim svilenim aranžerskim trakom ali priljubljenimi washi samolepilnimi trakovi. Tudi na slednje s silikonsko pištolo prilepite ljubke motive. Uporabite lahko tudi ploščate bleščice, ki so na voljo v trgovinah z materialom za ustvarjanje.

Pika, pika, pikica …
Bela jajčka pa bodo šik tudi s pikčastimi motivi, ki jih v enakomernem razmerju namestite po celotni površini jajca. Pikice lahko upodobite s ploščatimi bleščicami okrogle oblike ali pa jih naslikate s pomočjo laka za nohte. S čopičem boste namreč povsem preprosto oblikovali pikice, ki bodo zlasti privabljale poglede v srebrni ali zlati barvi.