Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Zaradi tega vam lahko izpadajo lasje!

23. 8. 2020; 04.00
Avtor: A.K.
Lasje

foto: Profimedia

Res je, moški so bolj nagnjeni k temu, da jim izpadajo lasje in nekateri postajajo celo plešasti. A tudi ženske poznajo takšne težave.

Poglejte si, kateri so najpogostejši razlogi za to in preverite, če imate tudi vi takšne simptome.

Stres

Tako psihični kot tudi fizični (operacija, prometna nesreča, celo gripa) lahko povzroči hudo izpadanje las. Pri fizičnem stresu naj bi lasje zrasli nazaj takoj, ko si telo fizično opomore, medtem ko vam psihični stres lahko povzroči veliko več preglavic.

Preveč vitamina A

Z ničemer ne velja pretiravati. Tudi vitamini niso nobena izjema. Hipervitaminoza je zastrupitev s prevelikimi odmerki vitaminov, ta pa lahko povzroči, da vam močno izpadajo lasje.

Gentska predispozicija

Če je kdo v vaši družini nagnjen k plešavosti in izgubi las, obstaja verjetnost, da se to lahko zgodi tudi vam, saj je lahko isti gen prenesel tudi na vas. Kar lahko storite preventivno, je uživanje zdrave prehrane, uporaba preparatov za rast las in izogibanje stresu.

Slabokrvnost

Pomanjkanje železa v krvi lahko privede do izgube las, zato jejte hrano, bogato z železom in poskrbite, da boste redno hodili na zdravniške preglede krvi.

Policistični jajčniki

Sindrom policističnih jajčnikov je vedno večji problem, ki teži mlada dekleta, kot tudi starejše ženske. Simptomi, ki kažejo na PCOS so lahko prekomerna teža, poraščenost, izpadanje las, mozoljavost in drugi. Težava je predvsem v nihanju hormonov, ki pa jih lahko poskušamo uravnavati medikamentozno.

Pretirana uporaba preparatov za lase

Pretirana uporaba kemije na vašem lasišču lahko pripelje do izpadanja in celo izgube las. Če vsakodnevno uporabljate različne lepotne izdelke na vaših laseh in jih izpostavljate visokim temperaturam, nemudoma prenehajte s takšnim početjem, če želite obdržati svoje lase.

prejšnji članek
Slovenska glasbenika sta si obljubila večno zvestobo
Svet slavnih
Slovenska glasbenika sta si obljubila večno zvestobo
naslednji članek
Fengshui trik: Spite s škatlo pod posteljo!
Zdravje
Fengshui trik: Spite s škatlo pod posteljo!