Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Domače maske za pomlajeno in sijočo polt

21. 8. 2020; 01.00
Avtor: Zoran Franc
aloe vera, maska, obraz

foto: Dreamstime

Svoji koži privoščite le najboljše. Tako doma pripravite maske za obraz.

Maska za čiščenje kože

Odlična maska za čiščenje in pomlajevanje kože potrebuje le dve sestavini: aloe vero in limono. Limona je odlična za čiščenje kože in mozoljčkov ter kožo poživi in ji povrne svež in zdrav videz. Kombinacija je primerna za vse tipe kože, predvsem zrelo in starejšo kožo, saj poenoti ten ter odstrani temne madeže.

Priprava: V posodici zmešamo sredico aloe vere in sok ene limone. Mešanico si nanesemo na obraz in pustimo delovati 20 minut. Nič ne bo narobe, če boste masko nanesli tudi na vrat in dekolte. Po 20 minutah kožo speremo z mlačno ali mrzlo vodo ter nežno popivnamo z brisačo. Kožo nato dodatno navlažimo z nekaj jojobinega olja.

akne foto: Dreamstime

Zoper akne

Masko pripravimo iz aloe vere in medu. Uporabljamo jo lahko pri raznih kožnih obolenjih, kot je dermatitis. Zelo dobro učinkuje proti aknam, saj uravnava pH-kože. Poleg tega so antioksidanti in antibakterijske lastnosti aloe vere in medu odlični za preprečevanje nastanka novih aken in boj proti obstoječim nečistočam. Ta maska pomaga pri težavah z mastno kožo, ne da bi jo izsušila.

Priprava: V posodici zmešamo pol skodelice gela aloe vere in dve žlici medu. Nanesemo na prizadete dele kože in pustimo učinkovati 30 minut.

Pomladimo svoj obraz

Najboljša pomlajevalna maska za obraz vsebuje gel aloe vere, kumarico, mleko in med. Te sestavine omogočajo, da pridobimo edinstveno mešanico, ki nam pomaga v boju proti staranju, kožo prijetno navlaži in globinsko nahrani. Rezultat je pomlajena, sveža in sijoča koža.

Priprava: Polovico kumare zmešamo v mešalniku, dodamo ji sredico aloe vere, dve žlici medu in malo mleka, da maska postane bolj tekoča. Sestavine dobro premešamo. Masko si nanesemo na obraz in pustimo učinkovati 30 minut. Nato jo speremo z obilico mlačne vode in se obrišemo z mehko brisačo.

prejšnji članek
Zaščita pred soncem, ki lahko pusti trajne posledice?
Svet slavnih
Zaščita pred soncem, ki lahko pusti trajne posledice?
naslednji članek
Viseli 70 metrov nad prestolnico in izvedli koncert v živo
Svet slavnih
Viseli 70 metrov nad prestolnico in izvedli koncert v živo