duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Ideja za jesensko dekoracijo
| V. M.

Ideja za jesensko dekoracijo

Odrežite vrh in ritko bučke, izdolbite meso in ustvarite lep naravni svečnik., Profimedia

Ne sodite med navdušence, ki vsako leto za noč čarovnic kreativno rezljajo buče? Nič zato, jesensko dekoracijo si lahko pričarate tudi na bolj preprost in domiseln način.

Če imate na voljo majhne okrasne bučke, potem z njimi le okrasite stanovanje. Že res, da so prav lepo videti v košari, a z malce domišljije lahko izdelate še bolj atraktivno dekoracijo. Možnosti je veliko, vse bolj priljubljena je denimo ideja, pri kateri iz majhnih buč izdolbete meso, nato pa v odprtino vstavite čajno svečo. Dodatno rezljanje obrazov in ostalih motivov v tem primeru ni potrebno, poudarek je namreč na naravnem jesenskem svečniku. Več izdolbenih buč nato razporedite po dekorativnem pladnju ali krožniku, vse skupaj pa popestrite z jesenskimi motivi, kot je denimo kostanj, barvito listje in plodovi šipka.  

Foto: Profimedia - Bučke lahko skupaj z drugimi jesenskimi plodovi razporedite v košaro, lesen zaboj ali drugo okrasno posodo.

Mesa okrasnih buč ne uživajte!

Če ste pomislili, da mesa iz okrasnih bučk ne bi zavrgli, naj vas opomnimo, da slednje niso užitne. Vsebujejo namreč strupeno grenčično snov imenovano kukurbitacin. V kolikor imate doma bučo, za katero niste prepričani ali je užitna, lahko slednje preverite s povsem varno metodo. Preprosto odrežite košček buče in si ga položite na jezik. V kolikor boste ocenili, da greni, je ne uporabljajte v kulinarične namene.