loterija loto žogice žrebanje Svet24.si

Zadel šestico in kmalu izvedel, da mu ne bodo ...

surreal-402829 Dobra karma

Ob smrti svoje nevarne želje vzamemo žive s seboj

železniška proga_tiri_vlak_opozorilo Svet24.si

Tragedija na glavni ljubljanski železniški ...

trenirka, reševanje-v-gorah, triglav, športni-copati, podhlajen Svet24.si

FOTO: Tujec tako (ne)opremljen na Triglav, sledili...

smeh Dobra karma

Obstajajo tri besede, ki takoj razkrinkajo lenuha

žagar, arnej Njena.si

Tanja in Arnej presenetila z razkritjem!

kmetija2019 Njena.si

Jan nam je razkril, kaj se dogaja med njima

Ideja za jesensko dekoracijo
| V. M.

Ideja za jesensko dekoracijo

Odrežite vrh in ritko bučke, izdolbite meso in ustvarite lep naravni svečnik., Profimedia

Ne sodite med navdušence, ki vsako leto za noč čarovnic kreativno rezljajo buče? Nič zato, jesensko dekoracijo si lahko pričarate tudi na bolj preprost in domiseln način.

Če imate na voljo majhne okrasne bučke, potem z njimi le okrasite stanovanje. Že res, da so prav lepo videti v košari, a z malce domišljije lahko izdelate še bolj atraktivno dekoracijo. Možnosti je veliko, vse bolj priljubljena je denimo ideja, pri kateri iz majhnih buč izdolbete meso, nato pa v odprtino vstavite čajno svečo. Dodatno rezljanje obrazov in ostalih motivov v tem primeru ni potrebno, poudarek je namreč na naravnem jesenskem svečniku. Več izdolbenih buč nato razporedite po dekorativnem pladnju ali krožniku, vse skupaj pa popestrite z jesenskimi motivi, kot je denimo kostanj, barvito listje in plodovi šipka.  

Foto: Profimedia - Bučke lahko skupaj z drugimi jesenskimi plodovi razporedite v košaro, lesen zaboj ali drugo okrasno posodo.

Mesa okrasnih buč ne uživajte!

Če ste pomislili, da mesa iz okrasnih bučk ne bi zavrgli, naj vas opomnimo, da slednje niso užitne. Vsebujejo namreč strupeno grenčično snov imenovano kukurbitacin. V kolikor imate doma bučo, za katero niste prepričani ali je užitna, lahko slednje preverite s povsem varno metodo. Preprosto odrežite košček buče in si ga položite na jezik. V kolikor boste ocenili, da greni, je ne uporabljajte v kulinarične namene.