stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Modne revije iz prve vrste

23. 10. 2019; 04.45
Avtor: Brigita Potočki
medle 1

Medle foto: LJFW

Drugi dan LJFW navdušili mladi oblikovalci

Če je prvi dan Ljubljanskega tedna mode pustil nekoliko mlačen vtis, so ga v celoti popravili oblikovalci, ki so se predstavili na drugem dnevu tega modnega cirkusa. Dan se je začel z že tradicionalno modno revijo študentov NTF, ki so ponovno pokazali veliko mero kreativnosti.

Jan Brovč foto: LJFW

Da se z delom in vztrajnostjo lahko prebiješ v prvo vrsto, je dokazal tudi njihov sošolec, Jan Brovč, ki se je letos predstavil z lastno modno revijo v družbi že uveljavljenih imen. Jan je mladi oblikovalec z vizijo od katere ne odstopa. Kljub temu, da je večina njegovih oblačil (zaenkrat še) nenosljivih, pa si je odobravanje prislužil za drznost, ki jo je premierno pokazal že na aprilski ediciji LJFW.

Matic Veler foto: LJFW

S kolekcijo vrhunsko izdelanih lasersko in ročno izrezanih oblek, ki delujejo kot umetniška dela, je navdušil tudi Matic Veler.

Medtem ko nas je Anja Medle s silhuetami popeljala v osemdeseta, sta nas sestri Lukač (M-Fiction) z za njiju značilnimi usnjenimi oblačili, ki sta jim tokrat dodali jeans in platno, prestavili v konec devetdesetih.

M-Fiction foto: LJFW

Prav tako je pozitivno presenetila tudi Nina Žnidaršič, prejemnica LJFW nagrade, ki je premierno predstavila svojo kolekcijo pod znamko Ninara. Ob zvokih uspešnice Old Town Road smo se srečali z mestnimi kavboji in odjahali v sončni zahod. Nina je navdušila z izstopajočimi detajli, kot so dolgi okrogli ovratniki, cikcakaste obrobe na robovih hlač, rokavov in žepov, cofki in pasne torbice v obliki sedla.

Ninara foto: LJFW

prejšnji članek
Hrvaška znnana Kristina Mandarina pri Denisu Avdiću
Svet slavnih
Hrvaška znnana Kristina Mandarina pri Denisu Avdiću
naslednji članek
Dovršenost in funkcionalnost v kopalniški keramiki
Svet slavnih
Dovršenost in funkcionalnost v kopalniški keramiki