Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Šokantne posledice nestrokovne maderoterapije

29. 5. 2018; 01.00
Avtor: V. M.
masaža - leseni valček

foto: Profimedia

Maderoterapija je vse bolj priljubljena tudi pri nas. Učinkovita anticelulitna masaža pa ima lahko tudi neprijetne posledice, v kolikor izvajalec nima ustreznega strokovnega znanja. Previdno.

Ste že slišali za maderoterapijo? Gre za starodavno obliko anticelulitne masaže, ki se izvaja s posebnimi lesenimi pripomočki, kot so denimo valčki in lopatice. Tehnika se izvaja z namenom odprave celulita in preoblikovanja telesa, kar se lahko doseže z intenzivnimi pritiski pripomočkov na področja, kjer se nahajajo maščobne obloge.

Z naravno masažo se stimulira limfni sistem, razbijejo se maščobne celice, ki so prepletene v skupke, iz njih se sprosti maščoba, ob čemer se rezultat ne odraža le v zmanjšanem obsegu, pač pa tudi lepšemu tonusu in bolj napeti koži. Metoda pomaga pri odpravljanju strupov iz telesa, priljubljena pa je tudi zaradi rezultatov na predelu zadnjice. Tekom neinvazivne izvedbe naj bi namreč dosegli dvig zadnjice, občutno bolj čvrsto kožo in manjši obseg.

Pri maderoterapiji se uporabljajo leseni pripomočki različnih oblik in velikosti. foto: Profimedia

Sliši se mamljivo, kajne? A srbski lepotni center Lotos opozarja, da se lahko terapija konča tudi s hudimi posledicami, v kolikor izvajalec nima ustreznega strokovnega znanja. Na družabnem omrežju so objavili šokantno fotografijo podplutega dekleta in javno opozorili na brezvestno ravnanje samooklicanih terapevtov, ki lahko s svojim neznanjem povzročijo veliko škode.

Osveščanju se je pridružila tudi lastnica slovenskega lepotnega salona, ki prav tako svetuje previdnost pri izbiri terapevta, ob enem pa je opozorila tudi na posledice, ki niso zgolj boleče, pač pa tudi usodne. ''V Srbiji sta bila letos s to metodo odprave celulita celo dva smrtna primera zaradi tromboze (tromboza je nastanek krvnega strdka v žili, kar onemogoči ali ovira pretok krvi po krvožilnem sistemu.). Ni slaba metoda, a pazite, komu zaupate svoje telo,'' je svoje stranke poučila Saša.

prejšnji članek
Letos so in takšni čevlji
Moda&Lepota
Letos so in takšni čevlji
naslednji članek
Kylie Jenner osrečila svojega največjega oboževalca
Svet slavnih
Kylie Jenner osrečila svojega največjega oboževalca