mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ali so vijolični šamponi resnično primerni za svetlolaske?

4. 6. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
blondinka,ženska,svetlolaska

foto: Profimedia

Med svetlolaskami se je v zadnjem obdobju razširil trend uporabe vijoličnih šamponov, ki naj bi jim pomagali do lepše barve obravanih las. Kakšna pa je resnica?

Predvsem tiste svetlolaske oziroma blondinke, ki si svoje lase barvate, ste se v zadnjem obdobju zagotovo srečale z vijoličnimi šamponi, ki naj bi vaši barvi pomagali, da zasije v svojem polnem sijaju. Kakšna pa je resnica teh 'čudežnih' šamponov in ali se jih v resnici izplača kupiti in uporabljati? 

Vijolično obarvani produkti za lase naj bi bili revolucionarni, magična palčka, za svetlolaske, saj naj bi še tako brezvezno barvo spremenili v neverjetne zalete in bele odtenke. Naj bi. Za vsako svetlolasko, ki zagovarja njihovo uporabo, obstaja tudi svetlolaska, ki se jim izogiba v velikem krogu, saj njihove učinkovitosti po uporabi niso opazile. Kakšna je torej resnica? 

Ne, seveda nimajo magične moči, ki bi poskrbela za sanjsko barvo na vaših laseh. Dejstvo je takšno, da če v trenutku, ko zapustite frizerski salon s svojo barvo niste zadovoljni, je preveč medeninasta oziroma izžareva preveč oranžnih podtonov, vijolični balzami in šamponi tega ne bodo spremenili. Težava je v barvi, načinu barvanja ali odtenku, ki ste ga izbrali. 

foto: Profimedia

Res pa je, da lahko vijolični šamponi obdržijo oziroma podaljšajo videz svetlih las, ki ga imate. Torej, če ste z barvo zadovoljni, bo le-ta po uporabi vijoličnih izdelkov obstojna dlje časa. Več časa bo potrebovala, da bodo iz nje začeli izžarevati vsi nezaželeni oranžni podtoni. Vijolična je na 'kolesu barv' nasprotna barva oranžne, kar pomeni, da vijolični pigmenti v šamponih in balzamih izničujejo učinek oranžne. A je potrebno še enkrat poudariti, da samo podaljšajo ohranjanje barve, s katero ste zadovoljni. Zagotovo pa vaše barve ne bodo čudežno spremenili v sanjsko barvo, ki ste si jo od nekdaj želele. 

Pozorne pa bodite tudi pri uporabi. Čeprav te šampone oglašujejo, kot da jih lahko uporabljate na dnevni bazi, bodo vaši lasje ob takšni uporabi vzpostavili imunost na njihovo učinkovitost. Če si lase spirate vsak dan, potem vijolični šampon uporabljajte enkrat ali morda dvakrat na teden. 

prejšnji članek
Drzna Raiven zopet presenetila s svojim videzom
Svet slavnih
Drzna Raiven zopet presenetila s svojim videzom
naslednji članek
Ustvari svoj edinstveni vonj kreme
Moda&Lepota
Ustvari svoj edinstveni vonj kreme