nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Triki za lepe nohte

22. 7. 2018; 12.00
Avtor: J. K., Zarja
Triki za lepe nohte

foto: Revija Zarja

Lakirani nohti ponujajo lep pogled – a le, če je celotna manikura opravljena brezhibno. Tudi doma lahko uredimo nohte, ki jih bomo z veseljem pokazali.

Bel lak – za intenzivnost barve

Saj tudi sami veste – barva laka je v steklenički videti bolj sijoča in intenzivnejša, ko pa ga nanesemo na nohte, je vse skupaj nekam medlo. Čeprav nas to jezi, jeza ni pravi odgovor. Pozabimo na slabo voljo, kajti dovolj je le majhen trik in lak za nohte bo zasijal v svoji najlepši barvi. Kako? Najprej na noht nanesimo sloj belega laka, kajti bela podlaga bo omogočila barvnemu sloju laka, da bo zasijal intenzivneje. Še posebno to velja za pastelne tone, ki imajo rahlejšo prekrivnost.

Obrnimo – ne tresimo

Že skoraj refleksno zagrabimo za stekleničko z lakom in začnemo tresti. A to ni prav! Med tresenjem nastajajo zračni mehurčki, ki pri lakiranju prav grdo pokvarijo gladko površino nanosa. Lak v steklenički pa se zaradi zraka tudi hitreje razgrajuje. Dovolj je, da pred uporabo stekleničko le obrnemo na glavo in spet poravnamo.

foto: Revija Zarja

Kis – zabriše sledi čopiča

Za žlebičke, ki nastajajo na površini laka, niso krive dlake čopiča, čeprav se morda na prvi pogled zdi tako. Nastajajo zaradi tankega sloja maščobe na nohtu. Pred lakiranjem nohtov napolnimo skodelico s toplo vodo, dodajmo brizg kisa, v raztopino pomočimo prstne konice, nato pa roke posušimo. Vrhnja plast nohta bo tako povsem čista, lak pa bomo lahko nanesli popolnoma enakomerno.

Preberite tudi: 6 živil za boljši spomin. Kliknite TUKAJ!

Brez madežev na koži – z vazelinom

Pred lakiranjem natrimo kožico ob robu nohta z vazelinom, mastno kremo ali kar z balzamom za ustnice. A previdno! Nanos mora biti tanek in ne sme iti čez rob kože na noht. Noht pred lakiranjem nikakor ne sme biti masten! Za čim večjo natančnost uporabimo vatirano palčko ter natančno obrobimo noht z nanosom vazelina. Če bomo med lakiranjem naredili kakšno packo na koži, jo bomo lahko zaradi vazelinske podlage čisto preprosto odstranili.

Senčilo – za poseben odtenek

Ustvarimo lahko svoj barvni odtenek laka za nohte. Včasih je to res treba – denimo zaradi posebnega ličenja ali modnega dodatka v posebni barvi ipd. Vzamemo senčilo ustreznega odtenka in ga nekaj postrgamo na trdo podlago. Temu prahu dodamo prozorni lak za nohte, dobro premešamo in – naša kreacija je narejena.

foto: Revija Zarja

Lepe konice – s pomočjo gumice

Francoska manikura zahteva natančno belo črto na koncu nohta. V pomoč nam je gumica, ki jo napnemo tik pred koncem nohta – pustimo le tanko črto konice nohta, ki naj bo bela. Gumico napnemo med dvema prstoma leve roke, z desno nanesemo bel lak. Počakamo, da se lak posuši, in šele takrat odmaknemo tudi gumico oziroma elastiko. Nasvet: kaj pa če bi belo črto za spremembo nadomestili z barvnim odtenkom? Kar pogumno. Poletje je čas za barve in igrivost.

prejšnji članek
Dieta s sladoledom ohladi in stopi kilograme
Zdravje
Dieta s sladoledom ohladi in stopi kilograme
naslednji članek
Ljubezen slovenskega pevca zvezda v Briljantini
Svet slavnih
Ljubezen slovenskega pevca zvezda v Briljantini