pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ljubezen slovenskega pevca zvezda v Briljantini

22. 7. 2018; 11.00
Avtor: Andreja Comino, Zvezde
saša lešnjek briljantina

Saša Lešnjek in Luka Markus Štajer sta glavna junaka novega muzikala Briljantina. foto: Mediaspeed

Mlada in nadarjena Saša Lešnjek o svoji ljubezni in delu.

Nekateri mladi tarnajo, da odraščajo v najhujšem času, ko ni priložnosti, služb, dela … Devetnajstletna Saša Lešnjek iz Dola pri Ljubljani pa se s tem ne strinja. »Pomembno je slediti svojemu srcu, početi tisto, kar ti je všeč, pa se ti vrata odpirajo,« je prepričana. Njej so se odprla ena za drugimi – vse do glavne vloge Sandy v muzikalu Briljantina. Trenutno čaka rezultate mature, sprejemne izpite za akademijo v avstrijskem Gradcu pa je že opravila. Pri njenem delu jo podpira partner, dobri znanec glasbenih odrov Alex Volasko.

»Rojena sem 8. avgusta. Moram priznati, da mi je kar pisano na kožo: rada nastopam in pojem, na odru se pokaže, da sem prava levinja. Doma pa sem bolj mirna muca, ki rada spi, če je treba, pa tudi pokaže svoje krempeljce,« v smehu pripoveduje Saša, ki je že od malega imela rada pesmice. »Že pri treh letih sem jih znala ogromno in domače pripravila do tega, da so sedli in me poslušali, kako jih prepevam in recitiram. Takoj ko je bilo to mogoče, so me vpisali v glasbeno šolo, najprej k violini in klavirju, nato pa sem se začela učiti še petja in vse je šlo naprej nekako spontano,« se spominja. Ljubezen do glasbe in petja jo je od nekdaj spremljala na vsakem koraku. Prepevala je, kjer se ji je ponudila priložnost. Vedno je z veseljem zagrabila vsako povabilo za nastop tako v šoli, na občini, raznih praznovanjih, in vsakič dala vse od sebe.

Njena velika ljubezen je glasbeni kolega Alex Volasko. foto: Mediaspeed

Cenjena in iskana

»Prepričala sem se, da dober glas seže v deveto vas, saj so se vabila za nastope začela vrstiti. Na šolskem nastopu na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani me je slišala peti Urša Vlašič, ki mi je nato ponudila nastopanje v muzikalu Vesna, kjer sem bila alternacija za glavno vlogo, nato pa je prišla še ponudba za Briljantino. Res se je vse razpletlo briljantno!« je zadovoljna lepa rjavolaska, ki je zadnje mesece živela s tisoč kilometri na uro. V šoli je morala končati četrti letnik, se pripraviti na maturo, opraviti sprejemne izpite in še izpeljati pet mesecev vaj za Briljantino. Priznava, da je bilo resnično noro, vendar to ne bi bilo mogoče, če ne bi imela rada tega, kar počne, če ne bi imela podpore domačih, fanta Alexa Volaska in tudi tega, da se je že lani odselila od doma.

Preberite tudi: Četrti da Dese Muck. Kliknite TUKAJ!

»Ko sem sodelovala pri prejšnjem projektu, smo imeli velikokrat vaje do enih ponoči, in oče se je dodobra namučil, ko me je hodil iskat in me vozil domov, saj je Dol pri Ljubljani precej blizu prestolnice, a so avtobusne povezave, zlasti ponoči, slabe, tako da sta z mamo podprla mojo odločitev za selitev v Ljubljano. S starši se dobro razumemo, zaupata mi in me podpirata. Zato nista imela težav s tem, da sta me tako hitro spustila iz gnezda. Vesela sta, ko se vsak konec tedna vračam domov,« pripoveduje Saša. Od doma je šla naravnost k Alexu, ki ga je spoznala oktobra lani. Sama je sodelovala pri sinhronizaciji risank, on pa je imel v isti zgradbi snemalni studio. Opazil jo je in jo povabil nekaj posnet. Dobila sta se na kavi in takoj ugotovila, da sta si všeč. »Hitro se je med nama začutila kemija. Vse več časa sva začela preživljati skupaj. Moram priznati, da sem si našla idealnega partnerja: ima enak poklic kot jaz, zato me razume, ko imam vaje, sem zasedena, nastope … Marsikdo bi se temu čudil in me spraševal, kaj vse mi je to treba. Z Alexom pa se dostikrat samo spogledava in že dobiva idejo za novo pesem, ki jo potem tudi skupaj izvedeva,« je zadovoljna.

Čeprav je še zelo mlada, je Saša že nanizala vrsto odličnih vlog. foto: Mediaspeed

Zaljubljenca smo ujeli ravno med kratkim oddihom po premieri Briljantine, ko sta si šla malo napolnit baterije na morje. Poleti ju čaka kar nekaj nastopov, Sašo pa jeseni selitev v Gradec. Tega je ni prav nič strah, saj se zaveda, da je študij na tako ugledni ustanovi, kot je pri sosedih, odlična odskočna deska za prihodnost. Sama pa sanja zelo drzne sanje, in kot pravi, je nebo edina meja.

prejšnji članek
Triki za lepe nohte
Moda&Lepota
Triki za lepe nohte
naslednji članek
Kaj se dogaja z medenimi tedni plesalca šova Zvezde plešejo?
Svet slavnih
Kaj se dogaja z medenimi tedni plesalca šova Zvezde plešejo?