mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ali je botoks res strupen?

13. 7. 2019; 04.00
Avtor: K.K.
botoks injekcija

Botoks? Ne, hvala. foto: Shutterstock

Že vrsto let se porajajo polemike okrog snovi, ki z vbrizgavanjem vidno gladi gube. Zato smo za pojasnilo prosili strokovnjakinjo Dr. Ivono Igerc.

"Botoks je strup in spada v skupino nevrotoksinov", odgovarja Igerčeva in dodaja: "je pa res, da je toksičnih je le pet odstotkov molekul, vse ostalo so proteini. Zato bi prej rekla, da je to proteinska, kot pa toksična molekula. Za tiste ki ne vedo pa naj povem, da se koristi zato, da bi ublažil mimiko hiperaktivnih mišic. Uporablja se v medicini, v terapijah, ortopediji in oftalmologiji, kjer se je vse pričelo. Če bi bil škodljiv, se ne bi koristil tudi za celebralno paralizo, migrene, bruksizem ter še marsikaj . Uporablja se že dolga leta. Čeprav ga označujejo za strup, je tudi zdravilo. Vse kar se uporabla medicini in nam koristi, je tudi zdravilo. Seveda pa ima tudi stranske učinke kot vsako drugo zdravilo. Da do teh učinkov ne pride, ga je potrebno dozirati na pameten način. Mislim, da je do napačnih akonotacij glede botoksa prišlo predvsem zaradi medijev."

Dr. Ivona Igerc je predsednica ameriške akadamije za obrazno estetiko. V Londonu pa vodi celo lastno akademijo. foto: Tibor Golob

prejšnji članek
Turška poroka leta
Svet slavnih
Turška poroka leta
naslednji članek
Prostor lahko ohladite tudi brez klime
Zdravje
Prostor lahko ohladite tudi brez klime
#nasazenazenska
nasazenazenska