stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Turška poroka leta

13. 7. 2019; 05.00
Avtor: M.Š./Vklop
27-vklop-poroka-nosilna

V začetku junija sta se v Istanbulu poročila Amine Gülşe in Mesut Özil. foto: facebook

Poročila sta se Amine Gülşe in Mesut Özil, poročni priči pa sta bila predsednik Erdogan in njegova soproga Emine.

Prelepa turška igralka, nepozabna Nur iz nadaljevanke Ne izpusti me, se je 7. junija letos po štirih letih razmerja poročila z nogometnim zvezdnikom na razkošni poroki v Istanbulu.

Razkošna slovesnost je v soncu in dežju potekala v enem izmed istanbulskih luksuznih hotelov, med povabljenimi pa so bili zgolj njuni najbližji – sorodniki, tesni prijatelji in nekaj Mesutovih soigralcev z nogometne zelenice. Največ pozornosti sta poleg mladoporočencev požela sam turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan in njegova soproga Emine, ki sta na poroki sodelovala kot poročni priči zvezdniškega para.

2) Poroke so se udeležili najbližji sorodniki in prijatelji mladoporočencev in seveda prvi turški par, predsednik Erdogan z ženo. foto: Profimedia

Nevesta je nosila dolgo belo obleko, ki jo je posebej zanjo oblikoval znani turški oblikovalec, sicer njen dragi prijatelj Raşit Bağzıbağlı, ki naj bi ji dragoceno razkošno obleko podarilo kot darilo ob poroki. Zanimivo je tudi, da sta mladoporočenca svatom naročila, naj ne nosijo dragocenih daril – ampak naj denar namenijo v dobrodelne namene. Prav tako sta svoje veselje na dan poroke delila s tisoč sirskimi begunci v Turčiji, za katere sta po navedbah turških medijev na veseli dan plačala poseben topel obrok.

Predporočno zabavo sta praznovala v tradicionalnem slogu. foto: Facebook

S svojo dobrodelno noto sta zakonca Özil požela veliko odobravanja. foto: Profimedia

Veliko pozitivnih odzivov sta dobila od številnih oboževalcev oziroma navijačev, ki so ju hoteli obdarovati. Mesut je na svojem Instagramu v turškem, nemškem in angleškem jeziku nagovoril številne oboževalce in se jim zahvalil za namenjeno pozornost, hkrati pa pozval, naj vsak v okviru svojih zmožnosti in želja prispeva k mednarodnemu projektu »BigShoe« (veliki čevelj). Ta z zbranimi sredstvi pomaga bolnim otrokom z različnimi prirojenimi napakami oziroma drugimi zdravstvenimi težavami do zapletenih in cenovno nedostopnih operacij in posegov. Z Amine sta se javno zavezala k prispevku za tisoč takih operacij, z oboževalci pa sta delila željo, da bi skupaj pomagali še številnim drugim.

Vojska pred vrati hotela, kjer je potekala slovesnost. foto: Profimedia

Zakonca Özil sta kmalu po poroki na družbenih omrežjih z veseljem delila podrobnosti s svojega slavja, ki je minilo v sproščenem vzdušju in brez posebnosti, čeprav so se nekaj dni pred poroko pojavile govorice, da njen bivši fant grozi, da Amine ne bo dovolil poroke z drugim, in da se obeta škandal. Iz tega seveda ni bilo nič, je pa tudi res, da je predvsem zaradi Erdoğanove prisotnosti vojska poskrbela za maksimalno varnost.


prejšnji članek
Domen Kumer razkril, kaj se družini dogaja po očetovi smrti
Svet slavnih
Domen Kumer razkril, kaj se družini dogaja po očetovi smrti
naslednji članek
Ali je botoks res strupen?
Moda&Lepota
Ali je botoks res strupen?