nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

World Top Model Slovenia dobil zmagovalko

3. 9. 2019; 08.00
Avtor: B.P.
finalistke wtms

Finalistke World Top Model Slovenia v oblačilih MJZ Fashion foto: M24

Med finalistkami tudi hčerka Jožeta Potrebuješa

V nedeljo, 1. septembra, je bilo v središču Ljubljane, natančneje na Mesarskem mostu, več turistov in domačih obiskovalcev kot običajno. Razlog: po mostu so se sprehajale brhke mladenke - finalistke World Top Model Slovenia. 

Zmagovalka World Top Model Slovenia, Ana Elez foto: M24

World Top Model Slovenia še naprej ostaja največja platforma za nove modele, ki ima v svetu že 30-letno tradicijo, v Sloveniji pa poteka že tretje leto zapored. Lastnica licence, Kaly Kolonič, je o projektu povedala: "World Top Model Slovenia je modni projekt, ki nima nobene povezave s klasičnimi lepotnimi izbori. Gre za projekt, ki traja celo leto in zajema večje število modnih slikanj in snemanj, snemanja TV oddaje, udeleževanja raznih tematskih shootingov, udejstvovanja na modnih revijah in posebnih dogodkih. Je celosten projekt, kjer modele izobražujemo tudi na naših Modeling Akademijah, kjer jih naučimo manekenske hoje, poziranja, komuniciranja, ličenja, prehrane in lepe drže in vaj za zdravo postavo, mimike obraza, itd. Ker si ne želimo projekta za zaprtimi vrati, ki je namenjen maksimalno sto obiskovalcem, delamo dogodke odprte narave brez vstopnine."

Tako je celotna ekipa WTM Slovenia v nedeljo na tako imenovanem ‘mostu ljubezni’ izpeljala odprt fotoshooting, na katerem so obiskovalci in mimoidoči lahko v živo ujeli zakulisje dela v modelingu ter si ogledali modno revijo. Deset super finalistk smo lahko občudovali v kreacijah MJZ Fashion & Sister Jane, Trgovine Maks in San Fashion & Jewelry, za modni make up pa je poskrbela Eva Assani. Finalistke pa so poleg oblek predstavile tudi novo linijo energijskega nakita Divine Kaly. Kaly je ob koncu povedala:  "Gre za dogodek, ki ni dogodek, ampak sproščeno dogajanje brez scenarija, brez vaje. Poteka naravna improvizacija modelov in sveta mode v pristnem urbanem okolju, na potek katere vpliva čisto vsak posamezni obiskovalec."

Med finalistkami je bila tudi starejša hčerka Jožeta Potrebuješa, Petra foto: M24

V superfinale so se letos uvrstile: Ana Sučević, Tjaša Štern, Petra Potrebuješ, Ivona Ljoljić, Taša Širca, Ana Elez, Pašika Beganović, Ana Marija Žužek in Maruša Gale, medtem ko je deseta finalistka, Ajda Stržinar, v zadnjem trenutku iz osebnih razlogov sodelovanje odpovedala. Vsa dekleta so odlično opravila svoje delo, a naziv dobi samo ena. Tokratna zmagovalka World Top Model Slovenia, ki jo izbere 50-članska žirija iz osmih držav na osnovi on line ocenjevanja njihovih slik, mer in videosposnetkov, 10% ocene pa dodajo tudi glasovalci preko Facebooka, je tako postala Ana Elez. Zmagovalko čaka najprej potovanje v Dalmacijo. V Šibeniku bo od 7. do 15. septembra na pripravah, kjer bo prevzela tudi uradno lento s strani lastnika svetovne licence World Top Model, Fioreta Tondija. Decembra jo čaka še svetovni izbor v mondenem Monte Carlu, kjer se po pravilu zbere vsa smetana modne industrije. Glavna nagrada je neverjetnih 200.000 eur in pogodba za delo v modelingu z modno agencijo Major Model Management v Milanu, Parizu in New Yorku.  

Jože Potrebuješ je navijal za hčerko Petro foto: M24

In po čem se World Top Model Slovenia razlikuje od drugih podobnih tekmovanj? Kaly Kolonič: "Ker ne glede na to, katera je zmagovalka, modeli tudi po končanem finalu sodelujejo pri številnih modnih projektih še naprej. Oktobra jih čaka že nova Modeling Akademija, novembra velika modna revija, vmes pa delo za različne naročnike v modnem svetu, novi shootingi in snemanja."

prejšnji članek
Poročena Ellie Goulding prežeta s hvaležnostjo
Svet slavnih
Poročena Ellie Goulding prežeta s hvaležnostjo
naslednji članek
Takšna je bila Tanja Žagar pred tridesetimi leti
Svet slavnih
Takšna je bila Tanja Žagar pred tridesetimi leti